Ποδαρικό με το κουαρτέτο για Ασφαλιστικό και κόκκινα δάνεια

Ποδαρικό με το κουαρτέτο για Ασφαλιστικό και κόκκινα δάνεια

Ποδαρικό με το κουαρτέτο στην Αθήνα θα κάνει η κυβέρνηση που ετοιμάζεται να υποδεχθεί εκ νέου τους εκπροσώπους των δανειστών, πιθανότατα στις 8 Ιανουαρίου.

Όπως αναφέρουν Τα Νέα της Τρίτης, οι απαιτήσεις του νέου γύρου της διαπραγμάτευσης επιβάλλουν παρουσία μεγαλύτερης διάρκειας. Δεν αποκλείεται να μείνουν στην Αθήνα πάνω από δύο εβδομάδες, ώσπου να λυθούν τα τρία καυτά θέματα: Ασφαλιστικό, κόκκινα δάνεια και δημοσιονομικό.

Η κυβέρνηση θα δοκιμαστεί με το Ασφαλιστικό, επιμένοντας στη βασική της γραμμή που κινείται στον αποκλεισμό νέας περικοπής στις κύριες συντάξεις. 

Η επίσημη πρόταση της κυβέρνησης που παραμένει στο τραπέζι βεβαίως είναι η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών της τάξης του 1%. 

Κυβερνητικοί παράγοντες εκτιμούν πως υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η τρόικα να αποδεχθεί τελικώς αυτήν τη λύση, ωστόσο από το υπουργείο Οικονομικών επισημαίνουν ότι «το ΔΝΤ εμφανίζεται αδιαπραγμάτευτο θεωρώντας διαστρεβλωτική την όποια αύξηση των εισφορών, ακόμη κι αν μοιραστεί στους εργοδότες και στους εργαζομένους».

Πηγή: in.gr