Οι προτεραιότητες της Ν.Δ. για τα αγροτικά από τον Γ. Κασαπίδη

Οι προτεραιότητες της Ν.Δ. για τα αγροτικά από τον Γ. Κασαπίδη

Η αναβάθμιση-ανασυγκρότηση του ΥπΑΑΤ, ο εκσυγχρονισμός και η απλοποίηση του θεσμικού πλαισίου και της σχετικής νομοθεσίας για την ελληνική γεωργία, το χωροταξικό της παραγωγής του αγροτικού τομέα καθώς και το παραγωγικό πρότυπο και μοντέλο οργάνωσης της παραγωγής και των παραγωγών είναι μερικές από τις βασικές προτεραιότητες της Ν.Δ. για τη γεωργία και ήταν το αντικείμενο συζήτησης στις συναντήσεις που πραγματοποίησε ο Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης της Ν.Δ. Γιώργος Κασαπίδης κατά την περιοδεία του στην Π.Ε. Ημαθίας. 

Οι συνεταιρισμοί του νομού, οι ομάδες παραγωγών, η ένωση κονσερβοποιών, ο Σύλλογος Βοοτρόφων Ελλάδος που εδρεύει στη Βέροια και ιδιωτικές παραγωγικές επιχειρήσεις (θερμοκήπια, κτηνοτροφικές μονάδες) ήταν φορείς και μονάδες που επισκέφτηκε ο κ. Κασαπίδης για να ανταλλάξει απόψεις επί γεωργικών ζητημάτων πανελλαδικού και τοπικού ενδιαφέροντος.

Ο κ. Κασαπίδης παρουσίασε βασικούς άξονες του στρατηγικού σχεδιασμού της Ν.Δ. για τον αγροτικό τομέα, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων και τη σπουδαιότητα της επιστημονικής γνώσης στην αγροτική παραγωγή και πως αυτή μπορεί να διαχυθεί στους Έλληνες αγρότες και δη τους νέους μέσα από τη γεωργική εκπαίδευση και τη γεωργική παραγωγή.

Ο τομεάρχης της Ν.Δ. κατέγραψε βασικά αιτήματα των φορέων με τους οποίους συναντήθηκε και τόνισε την ανάγκη δημιουργίας συλλογικών σχημάτων προς ενδυνάμωση της συλλογικότητας και της συλλογικής αποτελεσματικότητας τόσο σε επίπεδο παραγωγής όσο και μεταποίησης και κατανάλωσης.

Παράλληλα, ο βουλευτής Κοζάνης ενημέρωσε για τη θέση της Ν.Δ. στο Σχέδιο Νόμου για τους συνεταιρισμούς που συζητείται στη Βουλή επισημαίνοντας τους λόγους για τους οποίους η Ν.Δ. είναι αντίθετη με την πρωτοβουλία αυτή της Κυβέρνησης.

Τέλος, ο κ. Κασαπίδης ζήτησε τη συνεργασία των στελεχών αλλά και εκπροσώπων φορέων των παραγωγών και παραγωγικών φορέων για την εκπόνηση σχεδίου αγροτικής ανάπτυξης τοπικού επιπέδου που θα ενσωματωθεί στον κεντρικό σχεδιασμό της Ν.Δ. για τον αγροτικό τομέα.