Δύο νεκροί και δύο διασωθέντες ο απολογισμός από την πτώση του μοιραίου πυροσβεστικού ελικοπτέρου στη Σάμο

Νεκροί είναι, σύμφωνα με το ΕΚΑΒ, οι δύο από τους τέσσερις επιβαίνοντες του μοιραίου πυροσβεστικού ελικοπτέρου που κατέπεσε στη διάρκεια κατάσβεσης της φωτιάς στη Σάμο στη θαλάσσια περιοχή Πλάκα νοτιοδυτικά του νησιού.

Πρόκειται για τον ΄Ελληνα σύνδεσμο και τον συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου ενώ σώοι και καλά στην υγεία τους είναι ο μηχανικός του ελικοπτέρου που είναι Μολδαβός και ο χειριστής επίσης Μολδαβός που ήταν ο τελευταίος που διασώθηκε κολυμπώντας στην ακτή .

Το ελικόπτερο που επιχειρούσε στην κατάσβεση πυρκαγιάς στη Σάμο, κατέπεσε το μεσημέρι κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Στην επιχείρηση για την έρευνα και τον εντοπισμό των επιβαινόντων του ελικοπτέρου συμμετείχαν τέσσερα πλωτά σκάφη του λιμενικού, ένα ναυαγοσωστικό, ιδιωτικά σκάφη, δύο ελικόπτερα του πολεμικού ναυτικού και ένα της πολεμικής αεροπορίας.

Νωρίτερα το ypaithros.gr έγραφε:

Σάμος: Έπεσε ελικόπτερο που έπαιρνε μέρος σε κατάσβεση πυρκαγιάς – Αναφορές για 2 διασωθέντες

Στο ελικόπτερο επέβαινε τετραμελές πλήρωμα σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες.

Σύμφωνα με ανταποκριτή της ΕΡΤ,  το ελικόπτερο έπεσε στην παραλία του Αγίου Μηνά. Πιθανότοτατα επιχειρούσε να πάρει νερό και ήταν ενοικιασμένο από την Πυροσβεστική για την κατάσβεση φωτιάς στο νησί.

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι με ριπές που ενδεχομένως φτάνουν τα 8 μποφόρ.

Όπως μετέδωσε δημοσιογράφος της ΕΡΤ το ελικόπτερο, με τετραμελές πλήρωμα, έπεσε στον όρμο τη Πλάκας. Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη αποστολή έρευνας και διάσωσης από αέρα και θάλασσα. Πρόκειται για ουκρανικό μισθωμένο ελικόπτερο Mi 8 και είχε σταλεί νωρίτερα για κατάσβεση στην πυρκαγιά που ξέσπασε περίπου στις 14:00.

Πηγή: ertnews.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ