Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι πληγείσες από τις πλημμύρες περιοχές

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό της 53χρονης, που χάθηκε στις πλημμύρες

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι πληγείσες από τα πλημμύρες περιοχές

Άκαρπες παραμένουν μέχρι αυτή την ώρα οι έρευνες για τον εντοπισμό της 53χρονης γυναίκας, τα ίχνη της οποίας χάθηκαν μετά τις πλημμύρες που εκδηλώθηκαν στον δήμο Θερμαϊκού εξαιτίας της σφοδρής βροχόπτωσης που έπληξε την περιοχή.  Στις έρευνες, που συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, συμμετέχουν η Αστυνομία, το Λιμενικό, κλιμάκιο της ΕΜΑΚ και η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης.

Ο σύζυγος της 53χρονης ήταν αυτός που επικοινώνησε χθες το πρωί με το Α.Τ. Μηχανιώνας και ανέφερε ότι η τελευταία φορά που επικοινώνησε μαζί της ήταν το προηγούμενο βράδυ, όταν και η γυναίκα ανέφερε ότι βρίσκεται εγκλωβισμένη μέσα στο Ι.Χ. αυτοκίνητό της. Έκτοτε δεν είχε κάποια άλλη επικοινωνία μαζί της. Το αυτοκίνητο της 53χρονης βρέθηκε εγκαταλελειμμένο σε κεντρικό σημείο της Νέας Μηχανιώνας, γύρω στις 5 χθες τα ξημερώματα, με τη γυναίκα να είναι άφαντη.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι πληγείσες περιοχές

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχτηκαν όλες οι περιοχές της χώρας που έπληξε η κακοκαιρία. Αυτό ανακοίνωσε την Τετάρτη από την Καλαμάτα, όπου βρέθηκε για να εξετάσει τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στην περιοχή ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη  Ν.Τόσκας, μετα τη σύσκεψη  στο διοικητήριο της Περιφέρειας.

Ο κ. Τόσκας εξήγγειλε άμεσα μέτρα υπέρ της αποκατάστασης των πληγέντων από τη θεομηνία. Ο αν. υπουργός δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ πως άκουσε τα προβλήματα των πληγέντων και διέψευσε κατηγορηματικά δημοσιεύματα ότι δήθεν αποδοκιμάσθηκε το κυβερνητικό κλιμάκιο . Όπως ανέφερε στο Πρακτορείο οι κάτοικοι ήταν δυσαρεστημένοι με τον δήμαρχο της πόλης ο οποίος απέφυγε να εμφανισθεί και να παραστεί στις επαφές του κυβερνητικού κλιμακίου με τους πληγέντες.

Αποτίμηση της κατάστασης

Τέσσερις νεκροί, (τρεις από πλημμύρες και ένας από καρδιακό πρόβλημα στο σπίτι του), καθώς και μία αγνοούμενη στην Επανομή Θεσσαλονίκης, είναι ο τραγικός απολογισμός της θεομηνίας που έπληξε τη χώρα.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος, από τις πλημμύρες έχασαν την ζωή τους δύο γυναίκες, στα Πηγάδια Μεσσηνίας και στην Καλαμάτα και ο 90χρονος που εξέπνευσε στο σπίτι του στην Θουρία, ενώ νωρίτερα ανασύρθηκε νεκρός και ένας άνδρας που είχε παρασυρθεί από χείμαρρο στην περιοχή Βλαχιώτη Λακωνίας.

Πηγή: ΑΠΕ