Σκόντο στην Ελλάδα για το ασφαλιστικό φέρεται έτοιμη να κάνει η Γερμανία

Σκόντο στην Ελλάδα για το ασφαλιστικό φέρεται έτοιμη να κάνει η Γερμανία

Πρόθυμη να δώσει μια «ελευθερία κινήσεων» στην Ελλάδα για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού, ώστε να «ξεκολλήσουν» οι δύσκολες διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές εμφανίζεται η Γερμανία, σύμφωνα τουλάχιστον με δημοσίευμα του Bloomberg.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο επικαλούμενη καλά πληροφορημένη πηγή, το Βερολίνο, το οποίο προηγουμένως απαιτούσε περικοπές στις συντάξεις, θα ήταν τώρα ικανοποιημένο με ένα συνδυασμό μέτρων που θα διασφάλιζε την βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος, δήλωσε στο Bloomberg καλά πληροφορημένη πηγή.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο υποστηρίζει πως το ασφαλιστικό σύστημα δεν είναι βιώσιμο και ότι χρειάζονται περικοπές.

Στον αντίποδα, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας, Μάρτιν Γιέγκερ, ανέφερε την Δευτέρα ότι η χώρα του δεν θα σταθεί εμπόδιο σε «μια λογική λύση» που θα διασφαλίζει βιώσιμα δημόσια οικονομικά.

Ενώ η ελληνική κυβέρνηση αναγνωρίζει ότι το σύστημα δεν είναι βιώσιμο, έχει προτείνει εναλλακτικές λύσεις μεταξύ των οποίων και η αύξηση των εισφορών.

Την Κυριακή η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ προειδοποίησε για τον κίνδυνο να βυθιστεί στο χάος μια χώρα που έχει ήδη πολλά προβλήματα.

«Η οικονομική κατάσταση είναι δύσκολη» δήλωσε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στην σύσκεψη της G20 στην Σαγκάη. «Η Ελλάδα είναι σε μια κατάσταση που λαμβάνει μεγάλη αλληλεγγύη από την Γερμανία αλλά όχι από τους υπόλοιπους».