Ξεκίνησαν οι αγρότες από τον Ισθμό για την Αθήνα… χωρίς τρακτέρ (upd)

Διακοπή διέλευσης της διώρυγας Κορίνθου λόγω εργασιών

 

Ξεκίνησαν για την Αθήνα οι αγρότες από τον Ισθμό και τελικά αποφάσισαν να προπορεύονται τα αγροτικά αυτοκίνητα και να ακολουθούν τα λεωφορεία, που είναι δεκάδες, ενώ άφησαν στο μπλόκο όλα τα τρακτέρ, αφού από τη διαπραγμάτευση τους επετράπη να περάσουν έως τα Μέγαρα μόνο 30.

Επιπλέον, ο Παναγιώτης Φιακάς, από το μπλόκο του Ισθμού, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι τα επεισόδια στην Αθήνα δεν αφήνουν περιθώριο διαπραγματεύσεων για τα τρακτέρ «και γι’ αυτό ξεκινάμε για την Αθήνα» ενώ τόνισε ότι το μπλόκο στον Ισθμό θα παραμείνει ενισχυμένο.

Νωρίτερα το ypaithros.gr έγραφε:

Περισσότεροι από εκατό αγρότες βρίσκονται αυτή την ώρα συγκεντρωμένοι στα διόδια Καλαμακίου επί της Εθνικής οδού Αθηνών – Κορίνθου και διαπραγματεύονται με την αστυνομία το ενδεχόμενο να τους επιτραπεί να περάσουν 15 – 20 τρακτέρ.

Όπως αναφέρουν εκπρόσωποι των αγροτών η αρχική συμφωνία ήταν να δοθεί το πράσινο φως από την ΕΛΑΣ για να περάσουν 30 τρακτέρ τα οποία θα έφθαναν μέχρι, τουλάχιστον, τα διόδια της Ελευσίνας, όμως αυτό άλλαξε.

Εν τω μεταξύ ολοένα και περισσότεροι αγρότες από όλη την Πελοπόννησο συγκεντρώνονται στο μπλόκο του Ισθμού από όπου θα αναχωρήσουν για το συλλαλητήριο της Αθήνας με λεωφορεία, αγροτικά αυτοκίνητα αλλά και κάποια τρακτέρ.

Η κατάσταση είναι, μέχρι στιγμής, ήρεμη.