Κρήτη: Στην τελική ευθεία η έγκριση του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Απορριμμάτων

Στην τελική ευθεία η έγκριση του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης

Στον Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης, που είναι ο πρώτος ολοκληρωμένος στην Ελλάδα, αλλά και για τα έργα που είναι έτοιμα προς δημοπράτηση, αφορούσε η σύσκεψη που συγκάλεσε την Δευτέρα 28/12 ο περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, με τους δημάρχους της Κρήτης στην Περιφέρεια.

Στη συνάντηση ο περιφερειάρχης τόνισε ότι υπάρχει η πολιτική βούληση για να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις που ορίζει η νομοθεσία αλλά και αυτά που θέλουν οι πολίτες της Κρήτης για τη λύση διαχείρισης των απορριμμάτων στο νησί.

«Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για την έγκριση του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης, αλλά και την έγκριση των έργων τα οποία είναι έτοιμα προς δημοπράτηση» δήλωσε ο κ. Αρναουτάκης και προσέθεσε: «Θεωρώ ότι θα καταλήξουμε στη λύση που πρέπει, ούτως ώστε σε σύντομο χρονικό διάστημα να δημοπρατηθούν οι δυο μονάδες οι οποίες είναι της Χερσονήσου και του Αμαρίου». Παράλληλα τόνισε ότι προετοιμάζεται η Σητεία και υπάρχει και η έγκριση των 108 εκατ. ευρώ που είναι στον περιφερειακό σχεδιασμό για την διαχείριση των απορριμμάτων στην Κρήτη.

Ακόμη εκτίμησε πως θα υπάρξει θετική έκβαση και λύση όλων των εκκρεμοτήτων, και μέσα σε πολύ σύντομο διάστημα οι φορείς οι οποίοι είναι υπεύθυνοι θα μπορέσουν να δημοπρατήσουν τα έργα πολύ πιο νωρίς από τις τελικές εγκρίσεις. Επίσης επισήμανε ότι «υπάρχει η πολιτική βούληση, οι δεσμεύσεις, και θα υλοποιηθούν αυτά που ορίζει και η νομοθεσία αλλά και αυτά που θέλουν οι πολίτες της Κρήτης».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Ηρακλείου, και πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Κρήτης, Βασίλης Λαμπρινός δήλωσε: «Είχαμε με τον Περιφερειάρχη ενημερωτική συνάντηση σε σχέση με την εφαρμογή του νέου εθνικού σχεδιασμού και την παράλληλη εφαρμογή του ΠΕΣΔΑΚ. Επιδεικνύεται και από τις δυο πλευρές πνεύμα κατανοήσεως, θα συνεχίσουμε, επιθυμία μας είναι να μην χαθεί κανένα έργο».