Στον Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Τυρνάβου ο Βασίλης Κεγκέρογλου

Στον Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Τυρνάβου ο Βασίλης Κεγκέρογλου

Τον Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Τυρνάβου επισκέφθηκε ο γραμματέας της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ, – ΔΗΜΑΡ – Κινήσεις Πολιτών) κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, στo πλαίσιo επίσκεψής του στη Λάρισα, συνοδευόμενος από τον π. βουλευτή και π. πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Βασίλη Έξαρχο καθώς και από στελέχη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Ο κ. Κεγκέρογλου, ο κ. Έξαρχος και τα στελέχη έγιναν δεκτά στο Οινοποιείο Τυρνάβου από τον πρόεδρό του κ. Αγησίλαο Ραψανιώτη, τον γενικό διευθυντή κ. Βαγγέλη Σίκαλο και τα μέλη της διοίκησης κ. Χρήστο (Ζαχαρία) Γκουντελίτσα και Δημήτριο Αγραφιώτη.

Ο κ. Κεγκέρογλου είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τις δραματικές εξελίξεις που φέρνει στον αμπελουργικό κόσμο η φορολόγηση του κρασιού. Ένας επιπλέον φόρος που πλήττει την αμπελουργία και το κρασί. Ο κ. Ραψανιώτης, κάλεσε προσωπικά τον κ. Κεγκέρογλου, αλλά και την Δημοκρατική Συμπαράταξη να αντιταχθούν σε όποια προσπάθεια γίνεται και μέσω φορολογίας να πληγεί το ελληνικό κρασί και η ελληνική αμπελουργία. Επίσης τέθηκε το ζήτημα της φορολόγησης του εμφιαλωμένου τσίπουρου αλλά και ευρύτερα το μέλλον της αμπελοκαλλιέργειας στην Ελλάδα, αλλά και της φορολόγησης των αγροτών.

Από την πλευρά του ο κ. Κεγκέρογλου γνώστης και συμπαραστάτης των ζητημάτων που αφορούν τους αμπελουργούς τόνισε στην επίσκεψή του στο Οινοποιείο ότι τα αιτήματα των αμπελοκαλλιεργητών και των παραγωγών αποστάγματος είναι δίκαια, τάσσεται στον πλευρό τους και στηρίζει τα αιτήματά τους . Στο ίδιο πνεύμα και η παρέμβαση του κ. Βασίλη Έξαρχου. Μετά τη συζήτηση οι επισκέπτες ξεναγήθηκαν στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Τυρνάβου.