Στους δρόμους τα τρακτέρ

Με την οργάνωση των κινημάτων σε πανελλαδικό επίπεδο, ένας νέος κύκλος δυναμικών κινητοποιήσεων ξεκινάει, με τους αγρότες να παρατάσσονται απέναντι στα δυσβάσταχτα μέτρα που αποπειράται να περάσει η κυβέρνηση.

Οι κατά τόπους κινητοποιήσεις θα κλιμακωθούν και θα συντονιστούν σε πανελλαδικό επίπεδο στα τέλη Νοέμβρη – αρχές Δεκέμβρη, όπως αποφασίστηκε στη μαζική σύσκεψη της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων, που έγινε την Κυριακή 18 Οκτώβρη, στη Λάρισα.

Στη Θεσσαλία, με πρωτοβουλίες των Ενωτικών Ομοσπονδιών και Αγροτικών Συλλόγων των νομών που συσπειρώνονται στην ΠΑΣΥ, έχουν ληφθεί αποφάσεις για δυναμικά συλλαλητήρια, που θα δώσουν το έναυσμα για ανάλογες αγωνιστικές κινήσεις σ’ όλη τη χώρα.

Μέχρι στιγμής έχουν αποφασιστεί οι εξής κινητοποιήσεις:

Την Πέμπτη 5 Νοέμβρη, στις 11 το πρωί, στην πόλη της Καρδίτσας. Όπως αποφασίστηκε σε νέα σύσκεψη των Αγροτικών Συλλόγων του νομού που έγινε το περασμένο Σάββατο, κλιμάκια της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας θα περιοδεύουν καθημερινά στα χωριά, ενημερώνοντας τον αγροτικό κόσμο και καλώντας τον να πάρει μαζικά μέρος στην κινητοποίηση. Από την Κυριακή, 1η Νοέμβρη, τα τρακτέρ θα βγουν στις πλατείες των χωριών, ζεσταίνοντας τις μηχανές για τη μεγάλη πορεία τους προς την πόλη στις 5 Νοέμβρη.

Το Σάββατο, 7 Νοέμβρη, στις 11 το πρωί, στην πλατεία του Τυρνάβου. Η κινητοποίηση αποφασίστηκε σε σύσκεψη που οργάνωσε την περασμένη Πέμπτη ο Αγροτικός Σύλλογος Τυρνάβου, στην οποία εκφράστηκε η αγωνιστική διάθεση και αποφασιστικότητα των αγροτών της περιοχής.

Στις 2 Δεκέμβρη, στην πλατεία των Φαρσάλων. Στη σύσκεψη που οργάνωσαν η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας και Αγροτικοί Σύλλογοι της επαρχίας, όπου και αποφασίστηκε η κινητοποίηση, τονίστηκε ιδιαίτερα η ανάγκη της μαζικής συμμετοχής.

Επίσης, σε σύσκεψη καλεί τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους της περιοχής η Συντονιστική Επιτροπή των Μπλόκων της Πελοποννήσου, την ερχόμενη Τρίτη 3 Νοέμβρη, στις 8 μ.μ., στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Τρίπολης.

Τέλος, κινητοποίηση αύριο Τετάρτη 28 του μήνα, στον Πύργο, έχει αποφασίσει η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας, με συγκέντρωση αγροτών και κτηνοτρόφων στις 10.30 π.μ. στο παλιό Νοσοκομείο (οδός Μανωλοπούλου) και πορεία, μετά την παρέλαση, στους δρόμους της πόλης.