Στο συλλαλητήριο της 10ης Νοεμβρίου οι κτηνοτρόφοι της Θεσσαλίας

Διατυπώθηκαν με σαφήνεια τα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο

Να συμμετάσχουν στο αγροτικό συλλαλητήριο το οποίο θα πραγματοποιηθεί στη Λάρισα στις 10 Νοεμβρίου, αποφάσισαν οι κτηνοτρόφοι της Θεσσαλίας, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 24 Οκτωβρίου στον Τύρναβο. Εκεί, οι κτηνοτρόφοι διατύπωσαν ξεκάθαρα τα αιτήματά τους, επισημαίνοντας τα ζητήματα που χρήζουν επίλυσης.

Στη συνάντηση παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας και δήμαρχος Μουζακίου, Γιώργος Κωτσός, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κτηνοτρόφων Θεσσαλίας, Νίκος Παλάσκας, και ο δήμαρχος Τυρνάβου, Παναγιώτης Σαρχώσης, ο οποίος ανέλαβε πρωτοβουλία προκειμένου να οριστεί συνάντηση των κτηνοτρόφων με τον με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλη Αποστόλου. Από την πλευρά του, ο κ. Παλάσκας δήλωσε ρητά ότι ο κτηνοτροφικός κλάδος βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού. “Πρέπει να διεκδικήσουμε την επιβίωση μας” επεσήμανε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κτηνοτρόφων Θεσσαλίας.

Τα ζητήματα που σχετίζονται με την κτηνοτροφία και ζητούν επίλυση

  • Οι βοσκότοποι όπου δεν γίνεται δεκτή η τεχνική λύση και απαιτείται ο επιλέξιμος βοσκότοπος να δοθεί σε όσους κτηνοτρόφους κάνουν χρήση.
  • Το νέο, “καταστροφικό” -όπως χαρακτηρίζεται- φορολογικό, που σχεδιάζει η κυβέρνηση.
  • Το ασφαλιστικό.
  • Ο εργάτης κτηνοτροφίας και οι επιπτώσεις του σε όλους.
  • Η φέτα και οι σχετικές συζητήσεις ανάμεσα σε Ε.Ε. και ΗΠΑ.
  • Η κατάθεση μηνύσεων για ανεξόφλητα υπόλοιπα προηγούμενων ετών από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.