Εφ’ όλης της ύλης το Παγκρήτιο Συντονιστικό Αγροκτηνοτρόφων

Με την παρουσια εκπροσώπων απο τους Νομούς Ρεθύμνης, Ηρακλείου και Λασιθίου, συνεδρίασε το Παγκρητιο Συντονιστικο Αγροκτηνοτρόφων στο νομό Λασιθίου, με ευθύνη του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας, την Παρασκευή 11/12/2015, στον Άγιο Νικόλαο, στην αίθουσα συνεδριάσεων περιφερειακής ενότητας Λασιθίου.

Τα θέματα που συζητηθηκαν αφορούσαν:

1. Την ενημέρωση του Παγκρήτιου για το Πανελλήνιο Συντονιστικό που έγινε στις 3 Δεκεμβρίου στην Αθήνα. Καταγεγραμμένες προτάσεις καθώς και άλλες που είναι σε επεξεργασία συζητήθηκαν και αναλύθηκαν.

2. Για τις αγροεπιδοτήσεις κοινή θέση ήταν πως είναι απαράδεκτος ο καταμερισμός των αγροτικών επιδοτήσεων Απαιτουμε:
Α. Διόρθωση λαθών το συντομότερο δυνατό και αναμένουμε άμεση πληρωμή των μικρών παραγωγών που λόγω της προκαταβολής, έπεσαν κάτω από 250€ και δεν πληρώθηκαν.
Β. Ακατάσχετο στους αργότες όπως και των υπαλληλων 1250€ αλλά και για τους 12 μήνες του έτους.
Γ. Πληρωμή δικαιούχων μέσα στο 1ο δεκαήμερο του Γενάρη του 2016.

3. Ανασύσταση Παγκρητίου. Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, και αφού εκτιμήθηκαν τα δεδομένα, αποφασίσαμε να κινηθούμε σε ένα σχήμα ευέλικτου και αποτελεσματικού συντονιστικού οργάνου, με στόχο, αφ’ενός, τη μεγαλύτερη συσπείρωση και αφ’ετέρου, την καλύτερη εκπροσώπηση, στη μορφή του οποίου θα καταλήξουμε στο προσεχές διάστημα. Αποφασιστηκε, η επόμενη συνεδρίαση του Πακρητίου, θα γινει στο νομο Ηρακλείου.

Οι συμμετεχοντες στη συνεδρίαση ήταν: απο Ρέθυμνο, Καμηλάκης. Από Ηράκλειο: Αναστασάκης, Καφετζογιαννάκης, Ζαχαριουδάκης, Καμπιτάκης, Τζωρτζάκης. Απο Λασίθι: Μαστοράκης, Δασκαλάκης, Ζαχαριάς, Πατεράκης, Τσουκάκης, Μπρόκος, Τσιφετάκης, Μαλλιωτάκης, Αγγελάκης, Χαρδάκης, Καπαράκης.

ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΑΓΡΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ