Στη τσιμπίδα της Οικονομικής Αστυνομίας ιδιοκτήτης σφαγείου για ελληνοποιήσεις αμνοεριφίων στη Θεσσαλονίκη

Στην τσιμπίδα των κλιμακλιων της Οικονομικης Αστυνομίας έπεσε ιδιοκτήτης σφαγείου από τη περιοχή της Θεσσαλονίκης, μετά από ελέγχους για ελληνοποιήσεις αιγοπροβάτων. Σύμφωνα με πληροφορίες του ypaithros.gr, στην περιοχή το τελευταίο διάστημα τα αρμόδια ελεγκτικά κλιμάκια – και ενόψει του ΠΑΣΧΑ – αξιοποιώντας πληροφορίες και καταγγελίες του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ) πραγματοποίησαν ελέγχους σε έξι σφαγεία που υπήρχαν υπόνοιες ότι ελληνοποιούν. Αυτό καταδεικνύει ότι και οι οργανώσεις των παραγωγών και οι ίδιοι οι παραγωγοί έχουν σημαντικό ρόλο να παίξουν στην αντιμετώπιση της μάστιγας που ονομάζεται ελληνοποιήσεις και που καθηλώνει, οικονομικά, κοινωνικά και πολιτικά την ανάπτυξης του αγροτικού τομέα και της υπαίθρου

Στο ένα εξ αυτών (σ.σ. σφαγείων) όπου είχαν εισαχθεί περίπου 5.000 αιγοπρόβατα από την Ρουμανία ο ιδιοκτήτης τους δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει πως διακίνησε τα 3.500 εξ αυτών. 

Από την πρώτη ημέρα της κυκλοφορίας της «ΥΧ», ένα από τα βασικά θέματα στα οποία εστιάσαμε ήταν και αυτό των ελληνοποιήσεων. Στο φύλλο που κυκλοφόρησε 23/4 στα περίπτερα όλης της χώρας, το ζήτημα της διαφάνειας και του στρεβλού τρόπου λειτουργίας των αγορών (τόσο των κρεάτων όσο και των οπωροκηπευτικών) είναι το βασικό θέμα. Σύμφωνα με όσα προκύπτουν το άνοιγμα της ψαλίδας στις τιμές από το χωράφι μέχρι το ράφι σε βάρος των παραγωγών αλλά και των καταναλωτών φθάνει ως και 520%.

Ειδικότερα, η έρευνα της «ΥΧ» κατέγραψε τις τιμές σε 15 προϊόντα σε διάστημα δύο εβδομάδων. Και αν οι τιμές παραγωγού μειώνονται, ο καταναλωτής πληρώνει τους ενδιάμεσους.

Διαβάστε ακόμη: Tη Μ. Πέμπτη στην «Ύπαιθρο Χώρα» : Το έγγραφο – φωτιά για τις ελληνοποιήσεις αιγοπροβάτων