Σύσκεψη για την 1η Γιορτή Κρασιού στην Αττική

Σύσκεψη για την 1η Γιορτή Κρασιού στην Αττική

Η πρόταση για τη διοργάνωση της 1ης Γιορτής Κρασιού στην Αττική υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής συζητήθηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 11/1 στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής στην Παλλήνη.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος εντεταλμένος για θέματα πρωτογενούς τομέα Ταξιάρχης Φαρμάκης και αμπελουργοί και οινοπαραγωγοί – οινοποιοί, εκπρόσωποι αμπελουργικών συνεταιρισμών αλλά και ιδιώτες από την Ανατολική Αττική. Επιπλέον, παραβρέθηκαν η Διευθύντρια Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ΠΕΑΑ Χρυσάνθη Καπετανοπούλου και υπηρεσιακοί παράγοντες της ΔΑΟΚ Ανατολικής Αττικής.

Στην τοποθέτησή του ο κ. Φιλίππου τόνισε ότι η Περιφέρεια Αττικής στέκεται στο πλευρό των αμπελουργών – οινοπαραγωγών και προτίθεται να βοηθήσει και να στηρίξει τον συγκεκριμένο κλάδο, όπως και τους υπόλοιπους κλάδους του πρωτογενούς τομέα με όποιον τρόπο μπορεί. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η πρωτοβουλία για την πραγματοποίηση της 1ης Γιορτής Κρασιού την Άνοιξη, όπου οι οινοπαραγωγοί της Αττικής θα έχουν τη δυνατότητα να εκθέσουν τα προϊόντα τους καθιστώντας τα γνωστά στο ευρύτερο κοινό. Παράλληλα, επισημάνθηκε η ανάγκη περαιτέρω προβολής των προϊόντων της Αττικής Γης με τελικό αποδέκτη την αγορά τόσο της Αττικής, όσο και της υπόλοιπης Ελλάδας και του εξωτερικού.

Ανακοίνωσε ακόμη ότι σύντομα θα προγραμματιστεί συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλη Αποστόλου προκειμένου να ενημερωθούν σε βάθος για το νέο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης και άλλα θέματα που άπτονται της ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα.

Από την πλευρά της, η Περιφερειακή Σύμβουλος εντεταλμένη Δημοσίων Σχέσεων Μαρία Χριστάκη, μεταξύ άλλων, δεσμεύθηκε να επανέλθει με την ολοκληρωμένη πρόταση της Περιφέρειας Αττικής για τη συγκεκριμένη εκδήλωση ώστε να διοργανωθεί μια Γιορτή – Έκθεση που να εξελιχθεί σε θεσμό για την περιοχή της Αττικής.

Ακολούθησαν τοποθετήσεις και παρατηρήσεις από τους συμμετέχοντες αμπελουργούς και οινοπαραγωγούς, παρουσίαση των προβλημάτων και των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν καθημερινά αλλά και διατύπωση ερωτημάτων σχετικά με τη διοργάνωση της συγκεκριμένης γιορτής.