Τέλος στην πολιορκία του ΥπΑΑΤ

Τέλος στην πολιορκία του ΥπΑΑΤ

Ολοκληρώθηκε γύρω στις 17:00 το απόγευμα η συγκέντρωση διαμαρτυρίας των Κρητών και των Κορίνθιων αγροτών έξω από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στην πλατεία Βάθη.

Περισσότεροι από 3.000 αγρότες από τις δύο περιοχές κατευθύνονται μέσω της οδού Πατησίων, της Ομόνοιας και της οδού Σταδίου στην πλατεία Συντάγματος προκειμένου να ενωθούν με τους συναδέλφους τους από τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας. 

Παρά τα όσα συνέβησαν το πρωί αλλά και τα όσα υπέθεσαν κάποιοι για «θερμό» απόγευμα έξω από το Υπουργείο Γεωργίας το κλίμα είναι ήρεμο. Σημειώνεται βέβαια ότι την πορεία «συνοδεύουν» διμοιρίες των ΜΑΤ.

Φτάνοντας στην Ομόνοια οι Κρητικοί και Κορίνθιοι αγρότες σταμάτησαν την πορείας τους διότι όπως δήλωσαν εκπρόσωποί τους περιμένουν την άφιξη τρακτέρ από την Πελοπόννησο τα οποία βρίσκονταν ήδη στην πλατεία Καραϊσκάκη. Στόχος τους είναι να προτάξουν τα τρακτέρ και να ακολουθήσουν οι υπόλοιποι πεζοί από την οδό Σταδίου προς το Σύνταγμα.

Πάντως η ασυνεννοησία που υπάρχει μεταξύ των εκπροσώπων έχει δημιουργήσει προβλήματα στην συνοχή της πορείας αφού ένα τμήμα των αγροτών από την Κρήτη έχει διασπαστεί από τον κύριο όγκο και προχωρεί από την Πανεπιστημίου προς το Σύνταγμα.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μπόχτη