Τα «κόκκινα δάνεια» στο επίκεντρο της διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς

Τα «κόκκινα δάνεια» στο επίκεντρο της διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς

Με όλα τα σημαντικά θέματα ανοιχτά συνεχίζεται και σήμερα, Πέμπτη, η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους δανειστές, ενώ έως αύριο θα πρέπει να έχει κλείσει η συμφωνία. Το πρωί έχει προγραμματισθεί συνάντηση των εκπροσώπων των θεσμών με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο με αντικείμενο το νέο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων, ενώ το απόγευμα θα ακολουθήσει συνάντηση με τον Γιώργο Σταθάκη για τα «κόκκινα» δάνεια.

Παράλληλα, σήμερα αναμένεται η συνάντηση του κουαρτέτου με τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο για το «καυτό» θέμα του Ασφαλιστικού.
Η μακρά διαπραγμάτευση χθες το βράδυ με τη συμμετοχή του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και του υπουργού Ανάπτυξης Γιώργου Σταθάκη για το θέμα των «κόκκινων» δανείων και της πώλησής τους σε εξωτραπεζικά funds δεν κατέληξε σε συγκεκριμένο αποτέλεσμα. 

Σύμφωνα με Τα Νέα, οι εκπρόσωποι των δανειστών Ντέκλαν Κοστέλο (ΕΕ) Ντέλια Βελκουλέσκου (ΔΝΤ), Ράσμους Ρέφερ (ΕΚΤ) και Νίκολα Τζιαμαρόλι (ESM) επιμένουν ότι πρέπει να επιτραπεί η πώληση όλων των κατηγοριών δανείων, με εξαίρεση μόνο αυτών της πρώτης κατοικίας, ενώ η κυβέρνηση θέλει να εξαιρεθούν όλα τα στεγαστικά, τα καταναλωτικά και τα δάνεια των μικρομεσαίων επιχειρήσεων έως 1 εκατ. ευρώ.
Οι δανειστές πάντως έχουν δεχθεί να περιοριστεί τώρα η απόφαση στην πώληση των επιχειρηματικών δανείων και να συζητηθούν τα υπόλοιπα τον Ιανουάριο.

Πηγή: in.gr