Τζ. Κέρι: Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να επιστρέψει η Ελλάδα στην ανάπτυξη

Τζον Κέρι

«Οι ΗΠΑ θα κάνουν ό,τι μπορούν για να δουν την Ελλάδα να επανέρχεται στην ανάπτυξη» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, κατά τη διάρκεια συνάντησής του με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα. Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ, κατά τη διάρκεια δηλώσεών του στο Μέγαρο Μαξίμου, τόνισε πως γνωρίζει τις πολύ σημαντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα μας ιδιαίτερα στο μεταναστευτικό, πως εκτιμά ιδιαιτέρως τις προσπάθειες της Ελλάδας στον οικονομικό τομέα, για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις και πως από την πλευρά τους, οι ΗΠΑ θα κάνουν ό,τι μπορούν για να δουν κάποια στιγμή να επανέρχεται η χώρα στην ανάπτυξη.

Κατά τον διάλογο που είχαν μπροστά στις κάμερες, ο Έλληνας πρωθυπουργός καλωσόρισε τον κ. Κέρι στην Ελλάδα «σε αυτή την κρίσιμη περίοδο για την ευρύτερη περιοχή» προσθέτοντας: «υπάρχουν απειλές για τη σταθερότητα στην περιοχή όπως γνωρίζετε και είναι πολύ σημαντικό να βρούμε λύσεις για το πρόβλημα αυτό». «Να είστε βέβαιος» είπε «ότι εμείς είμαστε κόμβος σταθερότητας στην περιοχή, πόλος συνεργασίας», για να προσθέσει: «άλλωστε βασιζόμαστε στους ιστορικούς δεσμούς με τις χώρες της περιοχής και αυτό είναι πολύ σημαντικό για να μπορέσουμε να εξεύρουμε οδούς και λύσεις για να υπερπηδήσουμε τις δυσκολίες στην ευρύτερη περιοχή.

Στην κορυφή της ατζέντας των επαφών του Τζον Κέρι με τον Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό εξωτερικών Νίκο Κοτζιά είναι το Κυπριακό, οι ελληνοτουρκικές σχέσεις που αποκτούν ιδιαίτερη σημασία λόγω της ρωσοτουρκικής έντασης και οι εξελίξεις στην Συρία.