Σύσκεψη στο ΥΠΑΑΤ για το συμπύρηνο ροδάκινο – Ξεκίνησαν χωρίς τιμές οι παραδόσεις στα εργοστάσια

Επί τάπητος τα προβλήματα στο συμπύρηνο ροδάκινο
01/07/2024
1' διάβασμα
syskepsi-sto-ypaat-gia-to-sybyrino-rodakino-xekinisan-choris-times-oi-paradoseis-sta-ergostasia-325023

Σύσκεψη με επίκεντρο το συμπύρυνο ροδάκινο θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι της Τετάρτης, 3 Ιουλίου στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ύστερα από αίτημα αγροτικών συλλόγων που εκπροσωπούν αγρότες της Ημαθίας, της Πέλλας, της Φλώρινας και της Λάρισας.

Η συγκομιδή των βιομηχανικών ροδάκινων είναι σε εξέλιξη και οι αγρότες ζητούν να ξεκαθαρίσει το τοπίο με την τιμή παραγωγού, καθώς και με την απορρόφηση της φετινής υπερπαραγωγής.

«Οι τιμές παραγωγού στο συμπύρηνο ροδάκινο, ζητήματα απορρόφησης της φετινής παραγωγής, αλλά και τα προβλήματα που προκαλεί ο ιός που παραμορφώνει τα ροδάκινα θα βρεθούν στο επίκεντρο της συνάντησης που έχουμε στο υπουργείο και η οποία έχει προγραμματιστεί εδώ και αρκετές ημέρες. Είναι μια σειρά ζητημάτων που πρέπει άμεσα να αντιμετωπιστούν», είπε ο Τάσος Χαλκίδης, πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Γεωργών Βέροιας.

Επισημαίνεται ότι η φετινή χρονιά είναι υπερπρώιμη στα βιομηχανικά ροδάκινα και εκτιμάται ότι η παραγωγή θα ανέλθει σε 400.000 τόνους.

Οι παραδόσεις στα εργοστάσια έχουν ξεκινήσει εδώ και μια εβδομάδα, χωρίς ωστόσο να ανοίγουν ακόμη τα «χαρτιά» τους οι μεταποιητές για τη φετινή τιμή του προϊόντος.

Κατά την περυσινή χρονιά, η τιμή στο συμπύρηνο ροδάκινο κυμάνθηκε, σύμφωνα με την Ένωση Κονσερβοποιών Ελλάδας (ΕΚΕ), στα 35 με 38 λεπτά το κιλό.