Το success story της ΕΒΟΛ. Αυξάνει πωλήσεις και κέρδη, διευρύνει τον όγκο παραγωγής, ανοίγει νέες αγορές

Της Νατάσας Φραγκούλη

Τον Απρίλιο του 2015 το διεθνές τηλεοπτικό δίκτυο Αl Jazeera µετέδωσε εκτενές ρεπορτάζ για τη γαλακτοβιοµηχανία στην Ελλάδα. Επικεντρώθηκε σε µια βολιώτικη µονάδα, η οποία, σε συνθήκες βαθιάς οικονοµικής κρίσης, καταφέρνει να λειτουργεί ως µια απόλυτα υγιής εταιρεία και ταυτόχρονα πετυχαίνει να κερδίσει το στοίχηµα ως κορυφαία συνεταιριστική οργάνωση, που προστατεύει το εισόδηµα των παραγωγών µιας ολόκληρης περιοχής.
 
Η γαλακτοβιοµηχανία ήταν η ΕΒΟΛ, η οποία, κάτω από τη διαχείριση του Αγροτικού Συνεταιρισµού Βόλου, µε ιστορία από το 1952 µεγαλώνει γενιές µε το γάλα της.
 
Ο άνθρωπος, που βρίσκεται στο τιµόνι της ΕΒΟΛ, ο πρόεδρος της ΕΑΣ Βόλου, Νικήτας Πρίντζος, νιώθει µάλλον άβολα µε την ιδιότητα του «επιτυχηµένου επιχειρηµατία manager» που του αποδίδεται, και µε τον όρο «successstory». Ωστόσο, η ίδια η πορεία της ΕΒΟΛ και τα πλάνα της, όπως τα µεταφέρει στην «ΥΧ», επιβεβαιώνουν τον χαρακτηρισµό.
 
Διαβάστε ολόκληρο το ρεπορτάζ στη «ΥΧ» που κυκλοφορεί