Τραγωδία με πτώση ελικοπτέρου στο Αιγαίο (upd)

Τα σωστικά συνεργεία εντόπισαν τις σορούς των δύο εκ των τριών μελών του πληρώματος του μοιραίου ελικοπτέρου, σύμφωνα με πληροφορίες.

Τραγωδία με πτώση ελικοπτέρου στο Αιγαίο

Οι σοροί βρέθηκαν στην πλαγιά της απόκρυμνης περιοχής της Κινάρου σε απόσταση 40-50 μέτρων από την κορυφή όπου είχαν βρεθεί τα πρώτα συντρίμμια.

Νωρίτερα το ypaithros.gr έγραφε:

Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες του Πολεμικού Ναυτικού για την ανεύρεση των τριών μελών του πληρώματος του ελικοπτέρου Augusta Bell που έπεσε στην Κίναρο.

Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, διευκρίνισε ότι ακόμα δεν μπορούμε να μιλήσουμε για νεκρούς.

«Όταν θα τους βρούμε θα μπορούμε να μιλήσουμε» είπε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, σε ερώτηση για το αν είναι νεκροί οι τρεις χειριστές.

«Δεν μπορώ να πω καν συλλυπητήρια στις οικογένειες γιατί δεν έχουν εντοπιστεί όλα τα κομμάτια του ελικοπτέρου. Οι συνθήκες είναι πολύ δύσκολες στην περιοχή. Η περιοχή που εντοπίστηκαν τα συντριμμια είναι πολύ αποκρημνη» δήλωσε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ.

Το στίγμα χάθηκε στις 2:45, ενώ θερμικό ίχνος εντοπίστηκε στις 4:40 τα ξημερώματα βόρεια της Κινάρου σε απόκρημνη περιοχή.

Στις 7:01 υπήρξε και οπτική επαφή με συντρίμμια του ελικοπτέρου.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, δεν έχουν εντοπιστεί ακόμη όλα τα κομμάτια του ελικοπτέρου, το οποίο έπεσε σε απόκρημνη περιοχή, ούτε μπορεί ανακοινωθεί τίποτα ακόμα για τα αίτια της πτώσης.

Το ελικόπτερο είχε απονηωθεί από φρεγάτα στο πλαίσιο της άσκησης Αστραπή 2/16.  Σε αυτό επέβαιναν τρία άτομα.

Όπως ανακοινώθηκε, τα τρία μέλη του πληρώματος του ελικοπτέρου είναι: κυβερνήτης Αναστάσιος Τουλίτσης, συγκυβερνήτης Κωνσταντίνος Πανανάς και ναυτίλος Ελευθέριος Ευαγγέλου.

Εσπευσμένα επιστρέφει στην Αθήνα ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος. Ο υπουργός, μόλις ολοκληρωθεί το σκέλος που αφορά στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της συνόδου των υπουργών του ΝΑΤΟ που διεξάγεται στις Βρυξέλλες, ακυρώνει όλο το υπόλοιπο πρόγραμμά του επιστρέφει στην Αθήνα.

Σε συνεχή επικοινωνία με το υπουργείο Άμυνας βρίσκεται από νωρίς το πρωί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, για την υπόθεση σχετικά με το ελικόπτερο.

Εν τω μεταξύ, αίσθηση προκαλεί η αμφισβήτηση από πλευράς Άγκυρας των ερευνών του Πολεμικού Ναυτικού στο Αιγαίο μετά την πτώση του ελικοπτέρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, με ΝΟΤΑΜ Α0701/16 η Τουρκία θεωρεί παράνομη την έρευνα διάσωσης που γίνεται στην Κίναρο, εκεί όπου εντοπίστηκαν συντρίμμια του ελικοπτέρου.

Είχαν προηγηθεί τέσσερις τουρκικές ΝΟΤΑΜ με τις οποίες η Άγκυρα αποκρούει τρεις ελληνικές που αφορούν δεσμεύσεις περιοχών για ασκήσεις των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Πηγή: in.gr