Υπέρ των μπλόκων στη σύσκεψη της Επιτροπής Αγώνα και οι Λαρισαίοι

Kλιμακώνονται οι αντιδράσεις των παραγωγών για ασφαλιστικό, φορολογικό.

Με μπλόκα στην εθνική οδό, που αναμένεται να στηθούν το τριήμερο μεταξύ της 18ης και 20ής Ιανουαρίου, θα κορυφωθούν οι φετινές κινητοποιήσεις αγροτών και κτηνοτρόφων που διεκδικούν την ικανοποίηση αιτημάτων που αφορούν σε ασφαλιστικό, φορολογικό και κόστος παραγωγής.

Το ακριβές χρονοδιάγραμμα όπως και οι μορφές των κινητοποιήσεων (ξεχωριστά από αυτές που σχεδιάζει η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων) που θα περιλαμβάνουν αποκλεισμούς δρόμων, λιμανιών και αεροδρομίων, αναμένεται να οριστικοποιηθεί στην πανελλαδική σύσκεψη, που θα γίνει στο «Βελλίδειο» στη Θεσσαλονίκη το μεσημέρι της ερχόμενης Πέμπτης 14 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελευθερία», μετά τις συσκέψεις σε Λαμία και Σέρρες, σύσκεψη έγινε την Παρασκευή το βράδυ και στο πρώην δημαρχείο Πλατυκάμπου με τη συμμετοχή μελών της Επιτροπής Αγώνα αγροτών, κτηνοτρόφων και νέων αγροτών του νομού όπου αποφασίσθηκε, η αντιπροσωπεία των Λαρισαίων αγροτών, στη σύσκεψη της Θεσσαλονίκης να εισηγηθεί μπλόκα στην εθνική οδό με τρακτέρ, που θα βγούνε, από τις 18 έως τις 20 Ιανουαρίου, με επικρατέστερη ημερομηνία αυτής της Δευτέρας 18 Ιανουαρίου. Υπενθυμίζεται πως η σύσκεψη της Λαμίας κατέληξε σε μπλόκα την ίδια περίοδο ενώ η σύσκεψη των Σερρών, προτείνει τα μπλόκα να στηθούν από τις 16 Ιανουαρίου.

Η σύσκεψη του Πλατυκάμπου ξεκίνησε με το μέλος της Επιτροπής Αγώνα Φάνη Τραγάκη να σημειώνει πως οι κινητοποιήσεις αποτελούν μονόδρομο αφού “τα αιτήματά μας είναι γνωστά πλέον στην κυβέρνηση” καθώς προηγήθηκαν και άλλες κινητοποιήσεις. “Τα τρακτέρ πρέπει να βγούνε στους δρόμους, να προλάβουμε τα νέα μέτρα και η εισήγησή μας είναι να στηθούν μπλόκα από 18 μέχρι 20 Ιανουαρίου και όχι αργότερα”.

Για να προσθέσει ότι “τα τρακτέρ θα πρέπει να βγούνε νωρίτερα στις πλατείες των χωριών”. Στο πρόσφατο “αποτυχημένο” όπως χαρακτηρίσθηκε από τους ομιλητές, ραντεβού των αγροτών με τον βουλευτή Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Παπαδόπουλο αναφέρθηκε το μέλος της Επιτροπής Αγώνα Παναγ. Καλογιάννης σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως “τα νέα δεν είναι καθόλου καλά. Το κόστος παραγωγής όχι απλά δεν θα μειωθεί αλλά η απόφαση για αυξήσεις κατά 40% στα τιμολόγια της ΔΕΗ έχει ήδη ληφθεί. Στο φορολογικό προβλέπεται προκαταβολή 100% ενώ στο ασφαλιστικό με 20% επί του καθαρού, στην ουσία τιμωρούν αυτούς που παράγουν” κατέληξε ο κ. Καλογιάννης κάνοντας αναλυτική αναφορά και στα υπόλοιπα θέματα που θίχθηκαν στη συνάντηση με τον κ. Παπαδόπουλο. Ακολούθησαν τοποθετήσεις αγροτών και κτηνοτρόφων με τους παρευρεθέντες να υιοθετούν την εισήγηση της Επιτροπής Αγώνα.