Ψηφίζονται στην Ολομέλεια τα προαπαιτούμενα για τα 2+10 δισ. ευρώ

Ψηφίζονται το βράδυ της Πέμπτης στην Ολομέλεια της Βουλής τα συμπληρωματικά προαπαιτούμενα μέτρα που θα ανοίξουν το δρόμο για την εκταμίευση των 2+10 δισ. ευρώ.

Συζήτηση για σύσταση εξεταστικής για δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ

Παρόλο που δεν αναμένονται εντυπωσιακές διαφοροποιήσεις από βουλευτές των κομμάτων της συγκυβέρνησης, εντούτοις έντονος είναι ο προβληματισμός μεταξύ των μελών των κοινοβουλευτικών ομάδων ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ για τις αλλαγές στο καθεστώς προστασίας της α’ κατοικίας αλλά και για φορολογικά θέματα, όπως η επιβολή φόρου στο κρασί.
 
Ενδεικτικές του κλίματος είναι οι αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν το βράδυ της Τετάρτης για τον φόρο στο κρασί -αντιδράσεις που ανάγκασαν τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδη να δηλώσει ότι η κυβέρνηση θα επανεξετάσει το μέτρο.

Ο ειδικός αγορητής των ΑΝΕΛ Δ.Καμμένος, άφησε να εννοηθεί ότι το κόμμα του δεν θα ψηφίσει την επίμαχη διάταξη, τονίζοντας ότι η επιβολή του ειδικού φόρου θα προκαλέσει φαινόμενα παραοικονομίας και λαθρεμπορίου.
 
«Από την στιγμή που μπορεί να φτιάξουν την «μπόμπα» και να την πιούν τα παιδιά μας, με οινόπνευμα από την Βουλγαρία και ζάχαρη αντί για σταφύλι και όλα αυτά για να έχουμε ένα έσοδο που δυνητικά μπορεί να φτάσει έως 48 εκ. ευρώ και που δεν είναι ισοδύναμο του ΦΠΑ στην εκπαίδευση, τότε να αναθεωρήσουμε την σκέψη μας και να δούμε τα θέματα υγείας, λαθρεμπορίου και συναφών παραοικονομικών δραστηριοτήτων που θα φέρουν χειρότερο οικονομικό αποτέλεσμα», είπε χαρακτηριστικά, δηλώνοντας ότι «είμαστε πολύ προβληματισμένοι διότι πρέπει να λέμε την αλήθεια στον ελληνικό λαό».

Μουδιασμένοι για την α’ κατοικία

Προβληματισμός υπάρχει και για το μείζον θέμα των αλλαγών στο καθεστώς προστασίας της α’ κατοικίας. Όπως αναφέρουν τα Νέα, μπορεί από το Μέγαρο Μαξίμου να υπογραμμίζουν πως η απόσταση καλύφθηκε με μεγαλύτερες υποχωρήσεις από τους θεσμούς, στους κυβερνητικούς βουλευτές επικρατεί παγωμάρα. 

Πληροφορίες της εφημερίδας αναφέρουν πως ορισμένοι από αυτούς εμφανίζονται ιδιαίτερα προβληματισμένοι, ενώ συνομιλητές τους σημειώνουν πως δεν αποκλείεται να επιλέξουν την έσχατη λύση παραιτούμενοι ακόμη και των εδρών τους πριν από την κρίσιμη ψηφοφορία. 

Οι συγκεκριμένες πληροφορίες έχουν φθάσει και στα αφτιά των στενών συνεργατών του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, οι οποίοι έχουν στραμμένο το βλέμμα στους «συνήθεις υπόπτους» Χρήστο Καραγιαννίδη και Βασιλική Κατριβάνου, παρότι οι ίδιοι δεν έχουν εκδηλωθεί.

Το βράδυ της Τετάρτης κυβερνητικά στελέχη ξεκίνησαν γύρο επαφών με όσους θεωρούνται επίφοβοι και έλαβαν καθησυχαστικές απαντήσεις.

Πηγή: in.gr