Όταν η Μαρέβα Μητσοτάκη ανακάλυψε το μετάξι Σουφλίου

Σημαντική ανάσα για την τοπική οικονομία του Σουφλίου, αλλά και διαφήμιση αποτελεί η τετραετής συνεργασία της «Zeus + Dione» της Μαρέβα Μητσοτάκη-Γκραμπόφσκι (συζύγου του νέου προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη) και της Δήμητρας Κολοτούρα με την εταιρεία Silkline Αθ. Μουχταρίδης ΑΕ, με τη διαρκή προμήθεια μεταξωτών υφασμάτων, που μεταμορφώνονται σε επώνυμα πουκάμισα, φορέματα, παντελόνια, μπλούζες και τσάντες που κερδίζουν τις πασαρέλες.

Ο πρόεδρος της εταιρείας, Κωνσταντίνος Μουχταρίδης, ακολουθεί την οικογενειακή παράδοση από το 1964, κατασκευάζοντας υφάσματα για πουκάμισα, φορέματα, καθώς και εσάρπες, πιτζάμες, παρεό, γραβάτες, φουλάρια και είδη σπιτιού. «Οι κυρίες Γκραμπόφσκι και Κολοτούρα είχαν έρθει στο Σουφλί και ζήτησαν δείγματα από όλα τα υφάσματα που κατασκευάζουμε. Επέλεξαν ορισμένα, σύντομα πήραμε παραγγελία τα πρώτα μέτρα και σταδιακά άρχισαν να έρχονται παραγγελίες χιλιόμετρα. Το 50% της παραγωγής των υφασμάτων στον τομέα της ύφανσης είναι για τη ‘‘Zeus + Dione’’. Η κα Γκραμπόφσκι είναι πολύ αυστηρή σε θέματα ποιότητας και χρόνου παράδοσης, γιατί συνεργάζονται με το εξωτερικό, με αποτέλεσμα να γινόμαστε κι εμείς καλύτεροι».

Από τότε μέχρι σήμερα, οι ιδιοκτήτριες της εταιρείας σχεδόν κάθε μήνα βρίσκονται στο Σουφλί. Μέσα από αυτήν τη συνεργασία η Silkline βιώνει την ανάπτυξη. Μάλιστα, αύξησε το προσωπικό της και σχεδιάζει νέες προσλήψεις, εάν συνεχιστούν οι παραγγελίες μ’ αυτόν τον ρυθμό. Επιπλέον, κεντήτριες από το Σουφλί κεντούν dessins σε μανίκια και μπούστο στα μεταξωτά πουκάμισα, κατά παραγγελία της «Zeus + Dione».