Σε 100 ημέρες αγροτικών κινητοποιήσεων στην Ινδία, ο απολογισμός είναι ήδη 248 θάνατοι

Χιλιάδες Ινδοί αγρότες συνεχίζουν να διαδηλώνουν στα περίχωρα του Νέου Δελχί ενάντια στις κυβερνητικές αγροτικές μεταρρυθμίσεις, που ψηφίστηκαν τον Σεπτέμβριο. Καθώς οι κινητοποιήσεις ξεπέρασαν την 100ή ημέρα τους την προηγούμενη Παρασκευή, τουλάχιστον 248 αγρότες έχουν πεθάνει στα σύνορα έξω από την πρωτεύουσα της χώρας, σύμφωνα με στοιχεία που συλλέχθηκαν από τον Samyukta Kisan Morcha (SKM), τον κεντρικό φορέα που συντονίζει τις αγροτικές ενώσεις που ηγούνται της διαμαρτυρίας.

«Κάποιοι πέθαναν εξαιτίας ζητημάτων υγείας, άλλοι αυτοκτόνησαν», αναφέρει ο SKM, ο οποίος συνεχίζει να σχεδιάζει νέες κινητοποιήσεις σε αμείωτο ρυθμό. Παρά τους αυξανόμενους θανάτους, οι αγρότες δεν υπαναχωρούν της δέσμευσής τους να συνεχίσουν τη διαμαρτυρία, όπως ξεκαθαρίζουν με δηλώσεις τους στο τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera.

Από τις 26 Νοεμβρίου, δεκάδες χιλιάδες αγρότες έχουν στρατοπεδεύσει σε τρεις διαφορετικές τοποθεσίες γύρω από την πρωτεύουσα, Νέο Δελχί, απαιτώντας από την κυβέρνηση να αποσύρει τρεις νόμους που, όπως υποστηρίζουν, τους θέτουν στο έλεος των μεγάλων ιδιωτικών εταιρειών και καταστρέφουν τα μέσα διαβίωσής τους.