Θέσεις “μάχης” παίρνουν οι αγρότες – Από 20/1 μπλόκο στα Τέμπη

Στα «στρατηγικής σημασίας» Τέμπη θα στηθεί το μπλόκο της Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών και Κτηνοτρόφων του νομού Λάρισας από την ερχόμενη Τετάρτη 20 Ιανουαρίου.
Αυτό αποφασίστηκε Σάββατο πρωί (16/1), στο πλαίσιο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στον Πλατύκαμπο, με τη συμμετοχή πλήθους αγροτών. Την πρόταση για τα Τέμπη – ενώ αρχικά υπήρχε προσανατολισμός και για τον κόμβο Γυρτώνης – έκαναν τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής, καθώς όπως ανέφεραν, τα Τέμπη είναι σημείο αναφοράς για την Ελλάδα και βεβαίως για τον Νομό Λάρισας.

Μαζί με άλλα σημεία «στρατηγικής» σημασίας στον άξονα της Εθνικής Οδού, θα αποτελέσουν, κατά τους αγρότες, ισχυρότερο σημείο «πίεσης», στο πλαίσιο του αγώνα που ξεκινούν προκειμένου να ικανοποιηθούν τα αιτήματα τους.

Κυριακή και Δευτέρα (17 και 18/1) θα ξεκινήσει η συγκέντρωση των τρακτέρ στις πλατείες των χωριών και την Τετάρτη θα γίνει προσυγκέντρωση στον κόμβο Γυρτώνης και στη συνέχεια θα ξεκινήσει η μετακίνηση προς τα Τέμπη.

Από την πλευρά της, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Λάρισας συνεχίζει τη συγκέντρωση τρακτέρ που ξεκίνησε από την Παρασκευή στις πλατείες των χωριών και την Δευτέρα στις 7.00 το απόγευμα στον Παλαμά Καρδίτσας, έχει προγραμματιστεί συνάντηση των τεσσάρων Ομοσπονδιών της Θεσσαλίας, προκειμένου να αποφασιστεί η ημερομηνία εξόδου στην Εθνική Οδό. Το σημείο συνάντησης τους πάντως είναι ο κόμβος της Νίκαιας.

Εν τω μεταξύ, περισσότερα από 700 τρακτέρ βρίσκονται συγκεντρωμένα στο τελωνείο του Προμαχώνα και αύριο Κυριακή αναμένονται άλλα 150 τουλάχιστον, όπως επισήμανε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αγροτοσυνδικαλιστής Παύλος Αραμπατζής, ξεκαθαρίζοντας: «Η ουρά πολλών χιλιομέτρων που έχει σχηματιστεί στην είσοδο της Ελλάδας δεν οφείλεται σε δικές μας κινήσεις, αλλά στο γεγονός ότι η έλλειψη ανθρώπων στο τελωνείο της χώρας μας δεν ευνοεί την άμεση εξυπηρέτηση των οδηγών νταλικών που θέλουν να πατήσουν επί ελληνικού εδάφους».

Όπως ο ίδιος διευκρίνισε, τα τρακτέρ είναι παρατεταγμένα στο πάρκινγκ στον Προμαχώνα και επανέλαβε, «δεν έχουμε καμία απολύτως πρόθεση να κλείσουμε τα σύνορα της Ελλάδας με την Βουλγαρία». Σημείωσε δε ότι θα παραμείνουν στο σημείο για όσο καιρό χρειαστεί, και υπογράμμισε ότι σε καθημερινή βάση θα διανέμονται ενημερωτικά φυλλάδια στους διερχόμενους οδηγούς για τα αιτήματα των ανθρώπων του πρωτογενούς τομέα, ενώ θα γίνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα γενικές συνελεύσεις σε όλα τα χωριά του νομού Σερρών.

Στο νομό Σερρών αναμένεται να δημιουργηθεί άλλο ένα μπλόκο, στον κόμβο των Κερδυλλίων επί της Εγνατίας οδού, το οποίο και προετοιμάζει η Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών και Κτηνοτρόφων.