«Ζεσταίνουν» τα τρακτέρ και οι αγρότες της Αττικής

Έκλεισε το τελωνείο Κρυσταλλοπηγής από αγρότες της δυτικής Μακεδονίας

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι αγρότες της Αττικής, ενισχύοντας το κύμα αντιδράσεων κατά των προωθούμενων μέτρων της κυβέρνησης στο ασφαλιστικό και το φορολογικό. Ήδη την Πέμπτη αργά το απόγευμα συνεδρίασαν οι αγροτικοί και αμπελουργικοί συνεταιρισμοί και σύλλογοι της Νοτιοανατολικής Αττικής, που αποφάσισαν τις επόμενες κινήσεις τους, ενώ στα Μέγαρα οι παραγωγοί προγραμματίζουν την πρώτη συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Μέγαρα

Την Κυριακή 24/1 γεωργοί, πτηνοτρόφοι, κτηνοτρόφοι, αλιείς και μελισσοκόμοι πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11.00 το πρωί στην Πλατεία Ηρώων στα Μέγαρα, και καλούν τον κόσμο της περιοχής να συμμετάσχουν. Όπως επισημαίνει ο Σύλλογος Φυτικής Παραγωγής Μεγάρων «Ο Άγιος Σαράντης» σε ανακοίνωσή του «το ασφαλιστικό του ΟΓΑ που σε συνδυασμό με το φορολογικό γίνεται στην ουσία άλλος ένας φόρος της τάξεως του 50% επί του καθαρού αγροτικού εισοδήματος και αν περάσει, και ψηφιστεί, είναι η ταφόπλακά μας».

Νοτιοανατολική Αττική

Την ίδια ώρα και αφού συνεδρίασαν από κοινού τα Δ.Σ. συνεταιρισμών, συλλόγων και οργανώσεων της Ν.Α. Αττικής, αποφάσισαν, μεταξύ άλλων, προσυγκέντρωση τρακτέρ και αγροτικών οχημάτων στους χώρους των Συνεταιρισμών στις 25 και 26 Ιανουαρίου, και μηχανοκίνητη πορεία στις 27/1.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, αποφασίστηκαν:

1. H ευθυγράμμιση των επόμενων κινήσεων,  με αυτές του πανελλήνιου συντονιστικού  οργάνου των αγροτών. Η συσπείρωση με τις υπόλοιπες  αγροτικές οργανώσεις της περιφέρειας Αττικής.

 2. Η συμμετοχή στην κεντρική εκδήλωση της ΕΔΟΑΟ με θέμα τον Ειδικό φόρο  Κρασιού (που επηρεάζει άμεσα τους αμπελουργούς) το Σάββατο 23  Ιανουαρίου και ώρα 11.00 στο δημαρχείο Κορωπίου.

 3. Η κάθοδος σε δυναμικές κινητοποιήσεις, με προσυγκέντρωση τρακτέρ και αγροτικών οχημάτων στους χώρους των Συνεταιρισμών την Δευτέρα 25 και Τρίτη  26 Ιανουαρίου προκειμένου να γίνει αποτίμηση και συντονισμός των δυνάμεων.

4. Μηχανοκίνητη πορεία τρακτέρ σε κομβικό σημείο την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου.
Εκεί θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή συνέλευση των αγροτών και ψήφισμα καθώς και λήψη αποφάσεων για τις επόμενες κινήσεις.

«Ομόφωνα καταγγέλλουμε το αντιλαϊκό ασφαλιστικό νομοσχέδιο που καταδικάζει σε διάλυση τον κλάδο μας και καλούμε την κυβέρνηση να το αποσύρει άμεσα».

Την απόφαση υπογράφουν οι: Αμπελουργικός Συνεταιρισμός Σπάτων, Αμπελουργικός Συνεταιρισμός Παιανίας, Αγροτικός Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Κορωπίου, Αγροτικός Συνεταιρισμός Μαρκοπούλου, Αγροτικός Συνεταιρισμός Κερατέας, Αγροτικός Συνεταιρισμός Σπάτων, Αγροτικός Συνεταιρισμός Παιανίας, Αγροτικός Συνεταιρισμός Καλυβίων – Σαρωνικού, Συνεταιρισμός ΜΑΡΚΟ, ΕΝΟΑΑ και Αγροτικός Σύλλογος Κορωπίου.