Μ. Τζελέπης: Οι αγρότες δεν κάμπτονται από επικοινωνιακά τεχνάσματα

Επίκαιρη ερώτηση Τζελέπη για τις ανακτήσεις

«Επικοινωνιακά τεχνάσματα» χαρακτηρίζει τις δηλώσεις του υπουργού Εργασίας Γ. Κατρούγκαλου περί επιβάρυνσης των αγροτών με «μόνο δέκα ευρώ παραπάνω τον μήνα, όπως επίσης και ότι θα δίνουν παραπάνω μισό ευρώ την ημέρα εισφορά και θα πάρουν σύνταξη 384 ευρώ», ο υπεύθυνος ΚΤΕ Αγροτικής Ανάπτυξης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Μιχάλης Τζελέπης.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή του, ο κ. Τζελέπης αναφέρει:

«Οι υπουργοί και τα στελέχη της Συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για άλλη μία φορά πιάνονται να ψεύδονται απροκάλυπτα. Δεν χρειάζεται να αντιπαρατεθούμε στην πρόταση του υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης για το ασφαλιστικό των αγροτών, γιατί το γνωρίζουν και οι ίδιοι οι αγρότες πολύ καλά, γι’ αυτό υπάρχει άλλωστε και ο παναγροτικός ξεσηκωμός.

Συνιστούμε στην Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ όπως και στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης να κατανοήσει το αγροτικό ζήτημα που φέρνει τους αγρότες σε παραγωγικό αδιέξοδο, γιατί οι άνθρωποι της παραγωγής όπως και οι αγρότες δεν κάμπτονται από επικοινωνιακά τεχνάσματα.

Είναι δυνατόν να πιστεύουν οι υπουργοί της Κυβέρνησης ότι οι σημερινές κινητοποιήσεις των αγροτών και ειδικά των νέων ανθρώπων ξεκίνησαν γιατί δεν θέλουν να καταβάλλουν 10 ευρώ τον μήνα και 0,50 ευρώ την ημέρα; Οι κινητοποιήσεις γίνανε και γίνονται από την πολιτική ανευθυνότητα της Κυβέρνησης και την ανικανότητά της, τις ψεύτικες υποσχέσεις της που στόχο είχαν μόνο έναν: με παρωχημένες πολιτικές να επιβάλλει το δικό της status quo».