Α. Τσίπρας: To 2014 οι αγρότες πλήρωσαν 411 εκατ. για φόρους, ενώ το 2016 θα πληρώσουν περίπου 225 εκατ. ευρώ

Την Δευτέρα 22/2 η συνάντηση του Πρωθυπουργού με τους εκπροσώπους των αγροτών

Σύμφωνα με πληροφορίες στην συνεδρίαση (2/2) της Πολιτικής Γραμματείας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας , μεταξύ άλλων, τόνισε:

1. Το σύνολο των σημερινών συνταξιούχων αλλά και η μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων, των μισθωτών, των ανέργων, αλλά και των αγροτών και ελεύθερων επαγγελματιών, επωφελούνται από τη πρότασή μας. Και αυτό γιατί βασική μας επιλογή είναι να μην μειώσουμε εκ νέου τις συντάξεις, ενώ μοιράζουμε τις εισφορές ανάλογα με το εισόδημα, ώστε ο καθένας να επιβαρύνεται ανάλογα με την οικονομική του κατάσταση.

2. Δεν είναι αλήθεια ότι η πρόταση της κυβέρνησης επιβαρύνει αβάσταχτα τον αγροτικό κόσμο. Η επιβάρυνση από 15-25 ευρώ το μήνα, μετά από μια τετραετία, γιατί θα είναι σταδιακές οι αυξήσεις των εισφορών, προκειμένου ο αγρότης να πάρει μια σύνταξη αξιοπρέπειας και όχι φιλοδώρημα, κατά σχεδόν τριακόσια ευρώ υψηλότερη, δεν είναι ούτε αβάσταχτη, ούτε παράλογη, ούτε αποτελεί επιβάρυνση άνευ αντικρίσματος.

3. To 2014 οι αγρότες πλήρωσαν συνολικά 411 εκατομμύρια για φόρους, ενώ το 2016 θα πληρώσουν περίπου 225 εκατομμύρια. Κι αυτό γιατί με παρέμβαση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ δεν φορολογούνται οι αγροτικές ενισχύσεις.

4. Η κυβέρνηση πήρε τρεις φορές, μέσα σε λιγότερο από έναν χρόνο, νομιμοποίηση από τον ελληνικό λαό. Σε κάποιους αυτό δεν αρέσει, αλλά δεν είναι αυτοί που μας νομιμοποιούν και μας στηρίζουν. Είναι ο ελληνικός λαός που μας έδωσε καθαρή εντολή να υλοποιήσουμε τη συμφωνία κρατώντας απαρέγκλιτα τις κόκκινες γραμμές που αφορούν τη προστασία των αδύναμων, την προστασία των πολλών. Και αυτό θα κάνουμε απέναντι σε οργανωμένα συμφέροντα, τόσο εκτός όσο και εντός της χώρας. Και θα τα καταφέρουμε.