Ενημέρωση Κυκλαδιτών μικρών νησιών για τα εργαλεία χρηματοδότησης και σφαγεία

Ενημέρωση των Κυκλαδιτών μικρών νησιών για τα εργαλεία χρηματοδότησης από Αποστόλου
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Τα εργαλεία για την επανεκκίνηση του πρωτογενούς τομέα στα ελληνικά νησιά, συζητήθηκαν στο ΥΠΑΑΤ σε συνάντηση που είχαν εκπρόσωποι των Κυκλάδων, με επικεφαλής τον Πασχάλη Συρίγο, από την Ομοσπονδία Συλλόγων Μικρών Κυκλαδονήσων, παρουσία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Κυκλάδων Νίκου Συρμαλένιου, με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ευάγγελου Αποστόλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνάντηση, που έγινε πριν την κάθοδο του υπουργού στην Κρήτη, είχε ως στόχο να ενημερωθούν οι Κυκλαδίτες για το πώς μπορεί να αναπτυχθεί η αγροτική παραγωγή στα μικρά κυρίως νησιά του Αιγαίου και για όλες τις δυνατότητες που παρέχονται μέσα από το πρόγραμμα Νέων Γεωργών.

-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, πληροφορίες ανέφεραν ότι έγινε συζήτηση και για το θέμα των κινητών σφαγείων αλλά ο υπουργός φάνηκε αρνητικός επισημαίνοντας την αδυναμία διαχείρισης των υπολειμμάτων.

Προτάσεις υπήρξαν και για τη δημιουργία ΚΟΙΝΣΕΠ από αγρότες στα νησιά, ώστε να δημιουργηθούν σφαγεία από κοινωνικές επιχειρήσεις ή ιδιώτες αλλά και για την ανάγκη υλοποίησης ενημερωτικής ημερίδας για άνεργους νέους νησιώτες, που θα ήθελαν να μπουν σε προγράμματα Νέων Γεωργών.

Το θέμα με τα σφαγεία στα νησιά έχει γίνει “γεφύρι της Άρτας”, εδώ και πολλά χρόνια, δημιουργώντας αλλεπάλληλα προβλήματα στους παραγωγούς μικρών και μεγάλων νησιών, καθώς όπου δεν υπάρχουν αρκετές μονάδες, τίθεται θέμα βιωσιμότητας των σφαγείων. Τα, δε, ζώα στρεσάρονται κατά τη μεταφορά, δημιουργώντας προβλήματα και στα ίδια, ενώ κάποιοι ισχυρίζονται πως αυτό έχει συνέπειες ακόμη και στην ποιότητα του κρέατος.

-Διαφήμιση-
gaia epicheirein congress