Στις 20 Μαρτίου το Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας στις Βρυξέλλες

«Ραντεβού» στις 20 Μαρτίου 2023 στις Βρυξέλλες έχουν δώσει οι υπουργοί Γεωργίας των κρατών-μελών της ΕΕ, για τη διεξαγωγή του ερχόμενου Συμβουλίου Γεωργίας και Αλιείας.

Από τα βασικά θέματα της ημερήσιας διάταξης δεν θα μπορούσε να απουσιάζει η τρέχουσα κατάσταση της αγοράς ιδίως υπό το πρίσμα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, και με βάση πάντα τις πληροφορίες της Επιτροπής και των κρατών-μελών. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Συμβούλιο θα συζητηθεί και η τρέχουσα κατάσταση των διεθνών γεωργικών αγορών, κυρίως όσον αφορά τις σχέσεις με βασικούς εμπορικούς εταίρους, τις εμπορικές διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη κ.λπ.

Επιπλέον, οι υπουργοί θα ανταλλάξουν απόψεις για τη νέα δέσμη μέτρων της Επιτροπής, με στόχο την αύξηση της βιωσιμότητας και της ανθεκτικότητας του τομέα της αλιείας και της υδατοκαλλιέργειας της ΕΕ. Από την πλευρά της, η προεδρία θα παράσχει πληροφορίες σχετικά με τις επιπτώσεις της προτεινόμενης νομοθετικής πράξης για την αποκατάσταση της φύσης στη γεωργία και στη δασοκομία στην ΕΕ.

Όσο για την Κομισιόν, θα ενημερώσει τους υπουργούς σχετικά με την ανακοίνωση που δημοσίευσε πρόσφατα για την προστασία των ειδών επικονιαστών, αλλά και για την έκθεση που έχει καταρτίσει η ευρωπαϊκή ομάδα προβληματισμού για το χοίρειο κρέας.