Αυτό το άρθρο είναι 95 μηνών

42 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας

24.07.2016
1' διάβασμα
42-chronia-apo-tin-apokatastasi-tis-dimokratias-43439

Στις 8.00 το βράδυ της 24/7 ανοίγει τις πύλες του το Προεδρικό Μέγαρο, όπου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος θα υποδεχτεί τους εκπροσώπους του πολιτικού κόσμου για τον εορτασμό της 42ης επετείου αποκατάστασης της Δημοκρατίας. 

Νωρίτερα κατέθεσε στεφάνι στην προτομή του Σπύρου Μουστακλή, ο οποίος βασανίστηκε σκληρά από τη χούντα των συνταγματαρχών. 

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφτηκε το κρατητήριο «ΕΑΤ-ΕΣΑ» και ξεναγήθηκε στους χώρους του μουσείου της αντιδικτατορικής δημοκρατικής αντίστασης, όπου εκτίθενται διάφορα ντοκουμέντα της εποχής εκείνης και προσωπικά αντικείμενα αγωνιστών.

Την Κυριακή 24/7/2016 συμπληρώνονται 42 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη χώρα μας. Κυβέρνηση και κόμματα τιμώντας την επέτειο τονίζουν ότι ο αγώνας είναι διαρκής και προβάλουν τα σημερινά προτάγματα.

Στις 23 Ιουλίου 1974, η επτάχρονη δικτατορία της 21ης Απριλίου κατέρρευσε. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής που μόλις είχε φθάσει από το Παρίσι ορκίστηκε πρωθυπουργός της χώρας, επικεφαλής της κυβέρνησης «Εθνικής Ενότητας» τις πρώτες πρωινές ώρες της 24ης Ιουλίου. Από την ημέρα εκείνη αρχίζει η εποχή της «Μεταπολίτευσης».

ΓΡΑΦΕΙ: