ΠΑΣΟΚ: Ο φόρος στο κρασί πλήττει την ελληνική οικονομία

Σχετικά με τον νέο φόρο στο εμφιαλωμένο κρασί ο Τομέας Αγροτικής Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του αναφέρει: «Οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ μέσα από στενευμένες πολιτικές ενίσχυσαν τον οινοποιητικό τομέα, με σκοπό την παραγωγή ποιοτικών κρασιών τα οποία να μπορούν να σταθούν στον διεθνή ανταγωνισμό.

Αποτέλεσμα των πολιτικών μας ήταν ο Άμπελο-οινικός τομέας να εκσυγχρονιστεί, να παραχθούν ποιοτικά κρασιά και να αξιοποιηθούν οι μοναδικές Ελληνικές ποικιλίες. Τα Ελληνικά κρασιά εκτός από τις διεθνείς αγορές κατακτούν και διεθνή βραβεία ποιότητας.

Σε όλη την χώρα έχουν δημιουργηθεί μοναδικά σε ομορφιά επισκέψιμα «Κτήματα» συμβάλλοντας εκτός από την αγροτική και στην τουριστική ανάπτυξη.

Σήμερα στην χώρα λειτουργούν 700 μικρές και μεγάλες οινοποιητικές μονάδες οι όποιες συνεργάζονται με 200.000 αμπελουργούς και απασχολούν περισσότερους από 20.000 εργαζόμενους.

Όλους τους παραπάνω αλλά κυρίως την Ελληνική οικονομία θίγει ο νέος φόρος που επιβάλει η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου στο εμφιαλωμένο κρασί. Και με αυτή της την απόφαση δείχνει την απέχθεια της σε ότι είναι παραγωγικό και καινοτόμο, σε ότι μπορεί να παράγει νέο πλούτο, να δημιουργήσει θέσεις εργασίας και να συμβάλει στην ανάκαμψη της Ελληνικής οικονομίας.

Έχουμε δηλώσει ότι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ λειτουργεί ως ολετήρας για την αγροτική οικονομία.

Δεν πιστεύαμε όμως ότι θα μας επιβεβαιώνουν με τόση συνέπεια καθημερινά».