Στις 2/4 το 5ο Παγκρήτιο Φόρουμ προώθησης κρητικών προϊόντων

5ο Παγκρήτιο Φόρουμ προώθησης κρητικών προϊόντων

Τις πύλες του ανοίγει στο κοινό, το Σάββατο 2 Απριλίου, το 5ο Παγκρήτιο Φόρουμ προώθησης κρητικών προϊόντων στα ξενοδοχεία και δίκτυα διανομής-super market του νησιού, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης (ΔΕΚΚ), στις Γούρνες στην πρώην αμερικανική βάση.

Με αφορμή το Φόρουμ, παραχωρήθηκε συνέντευξη Τύπου, όπου και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου Μανώλης Αλιφιεράκης παρουσίασε τα στοιχεία σχετικά με τη φετινή διοργάνωση και τους στόχους της.

Το 5ο Παγκρήτιο Φόρουμ διοργανώνεται φέτος από τα τέσσερα επιμελητήρια της Κρήτης, τις ενώσεις ξενοδόχων Κρήτης και τον Παγκρήτιο Σύλλογο Διευθυντών Ξενοδοχείων, και τελεί υπό την αιγίδα της περιφέρειας Κρήτης, με τη συμμετοχή και άλλων φορέων.

«Το κορυφαίο για την οικονομία της Κρήτης επιχειρηματικό γεγονός έχει στόχο να βοηθήσει τη συνεργασία ξενοδόχων και αγροτών-μεταποιητών-προμηθευτών αγροτικών κρητικών προϊόντων, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες των κρητικών ξενοδοχείων και της ευρύτερης τοπικής αγοράς από την ντόπια παραγωγή, αλλά και να δοθεί η ευκαιρία στους επισκέπτες του νησιού να γνωρίσουν τα γνήσια προϊόντα της κρητικής διατροφής», τονίστηκε στη συνέντευξη.

Στο Φόρουμ, όπως ανακοινώθηκε, μετέχουν 15 δίκτυα διανομής, σούπερ μάρκετ, 39 όμιλοι ξενοδοχείων (περισσότερα από 60 ξενοδοχεία), καθώς και 174 παραγωγοί-μεταποιητές τοπικών αγροτικών προϊόντων (οπωροκηπευτικά, λάδι, κρασί, μέλι, ρακί, αλλαντικά, τυροκομικά, νερό, σταφίδα, αρτοσκευάσματα, σαλιγκάρια κα.).

Επίσης, συμμετέχουν με δικά τους περίπτερα η περιφέρεια Κρήτης και οι δήμοι της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου που θα προσφέρουν κέρασμα με προϊόντα της περιοχής τους, και θα ενημερώνουν για τις δομές υποστήριξης του πρωτογενούς τομέα που διαθέτουν.
Σύμφωνα με τους διοργανωτές, το εγχείρημα έχει στεφθεί με μεγάλη επιτυχία κατά τα τέσσερα προηγούμενα χρόνια και αποτελεί πλέον θεσμό για την τοπική αγορά, καθώς έχει δώσει τη δυνατότητα σε πολλούς ξενοδόχους να προμηθευτούν τοπικά προϊόντα από τους παραγωγούς, χτίζοντας μια οικονομική συνεργασία με πολλαπλά οφέλη για τις δύο πλευρές.

Το Φόρουμ περιλαμβάνει ακόμη συναντήσεις εκπροσώπων των ξενοδοχείων και των δικτύων διανομής με αγρότες, κτηνοτρόφους και μεταποιητές-προμηθευτές αγροτικών κρητικών προϊόντων σε προκαθορισμένα ραντεβού, αλλά και έκθεση κρητικών προϊόντων.

Στη συνέντευξη Τύπου συμμετείχαν η διοίκηση του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, ο πρώην πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Ηρακλείου Νίκος Χαλκιαδάκης, ο πρόεδρος του Παγκρήτιου Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Γιώργος Πελεκανάκης και ο πρόεδρος του Δικτύου Κρητικού Ελαιολάδου Μανώλης Φραγκάκης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ