Τα 50 χρόνια του Διυλιστηρίου Θεσσαλονίκης των ΕΛΠΕ

Η συμβολή του κλάδου διύλισης στις τοπικές κοινωνίες και οικονομίες

Συμφωνία εργαζομένων – διοίκησης ΕΛΠΕ για τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα
-Διαφήμιση-
gaia-sense

Τα διυλιστήρια της Θεσσαλονίκης, διαχρονικά, έχουν συμβάλει στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της περιοχής και ολόκληρης της Ελλάδας. Με αφορμή τα 50 χρόνια λειτουργίας τους, διοργανώθηκε εκδήλωση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με πρωτοβουλία του ευρωβουλευτή της ΝΔ Θεόδωρου Ζαγοράκη, με θέμα «Τα 50 χρόνια του Διυλιστηρίου Θεσσαλονίκης των ΕΛΠΕ».

Ο κ. Ζαγοράκης δήλωσε στην «ΥΧ» τα εξής: «Οι εγκαταστάσεις, για δεκαετίες, αποτελούν σήμα κατατεθέν της Δυτικής Θεσσαλονίκης, ενώ έχουν συμβάλει διαχρονικά στην ανάπτυξη του γενικότερου πολεοδομικού συγκροτήματος της πόλης. Ως μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, παρακολουθώ στενά τις πρωτοβουλίες που αφορούν τον χώρο των καυσίμων, στο πλαίσιο της λειτουργίας της εσωτερικής αγοράς. Ως κάτοικος της Θεσσαλονίκης, γνωρίζω τις πολλαπλές δυνατότητες που έχουν αναπτύξει διαχρονικά τα διυλιστήρια στην περιοχή. Έτσι, αποφάσισα να προσκαλέσω την αντιπροσωπεία των Ελληνικών Πετρελαίων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και να συζητήσουμε για τη συμβολή του κλάδου διύλισης στις τοπικές κοινωνίες και οικονομίες, χρησιμοποιώντας και αναδεικνύοντας το παράδειγμα της πόλης μας.

Ο πετρελαϊκός κλάδος στην Ελλάδα, με τον σωστό σχεδιασμό, μπορεί να προωθήσει βιώσιμες επενδύσεις με πραγματικά οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες. Μια περίπτωση τέτοιας επιχείρησης είναι τα Ελληνικά Πετρέλαια για τη Θεσσαλονίκη και τις όμορες περιοχές. Ένας ‘‘κολοσσός’’, που μπορεί να συμβάλει με διαφορετικούς τρόπους στην αστική ανάπτυξη των γύρω περιοχών, στην απασχόληση και στην υποστήριξη της τοπικής οικονομίας, καθώς και στην ενθάρρυνση κοινωνικών δράσεων μέσα από συνέργειες με τοπικούς και κοινωνικούς φορείς».

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο επικεφαλής Εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου ΕΛΠΕ, Γρηγόρης Στεργιούλης, ο διευθυντής του Διυλιστηρίου Θεσσαλονίκης των ΕΛΠΕ, Νίκος Ζαχαριάδης, καθώς και ο γενικός διευθυντής της Fuels Europe,  Τζον Κούπερ.

«ΥΧ»

-Διαφήμιση-