Αυτό το άρθρο είναι 17 μηνών

Σε 55.413 οι επισκέπτες στη 12η Διεθνή Έκθεση για την Κτηνοτροφία και την Πτηνοτροφία «Zootechnia»

08/02/2023
3' διάβασμα
se-55-413-oi-episkeptes-sti-12i-diethni-ekthesi-gia-tin-ktinotrofia-kai-tin-ptinotrofia-zootechnia-284927

Με το… δεξί μπήκε στο 2023 η ΔΕΘ- Helexpo, με την 12η Διεθνή Έκθεση για την Κτηνοτροφία και την Πτηνοτροφία «Zootechnia», την πρώτη της χρονιάς, να καταγράφει στο διάστημα 2-5 Φεβρουαρίου, 55.413 επισκέπτες στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Η επόμενη διοργάνωση, δηλαδή η 13η «Zootechnia», θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τους διοργανωτές της το 2025, ενώ η ΔΕΘ-Helexpo δίνει «ραντεβού» με τον αγροτοκτηνοτροφικό κόσμο στο διάστημα από τις 2-5 Μαρτίου 2023, στην 13η Πανελλήνια Έκθεση για τη Γεωργία και την Κτηνοτροφία «Agrothessaly», στη Λάρισα.

Στη φετινή διοργάνωση της Zootechnia στη Θεσσαλονίκη, παρουσιάστηκαν οι τελευταίες εξελίξεις, καινοτομίες και τεχνολογίες, καθώς και σημαντικά είδη παραγωγικών ζώων, μηχανήματα και υπηρεσίες και σύμφωνα με τους διοργανωτές «η έκθεση αποτέλεσε μία από τις μεγαλύτερες ανάλογες κλαδικές εκθέσεις των τελευταίων ετών».

Στην έκθεση, έδωσαν το «παρών» 837 εκθέτες (307 άμεσοι από 13 χώρες και 530 έμμεσοι από 38 χώρες), αλλά και εκατοντάδες ξένοι εμπορικοί επισκέπτες από 29 χώρες (Αλβανία, Αίγυπτο, Πολωνία, Τυνησία, Βέλγιο, Β. Μακεδονία, Βουλγαρία, Γαλλία, Γερμανία, Ιορδανία, Ιράκ, Ιρλανδία, Ισραήλ, Ιταλία, Καναδάς, Κίνα, Κύπρος, Μαρόκο, Μ. Βρετανία, Ολλανδία, Ουγγαρία, Παλαιστίνη, Ρουμανία, Τουρκία, Σουηδία, Ισπανία, Αυστρία, Σερβία και Μαυροβούνιο), μεταξύ των οποίων μεμονωμένοι hosted buyers, ομαδικές επισκέψεις από Αλβανία, Βουλγαρία και Βόρεια Μακεδονία και μία επιχειρηματική αποστολή από την Αίγυπτο.

«Ιδιαίτερα ικανοποιημένοι εμφανίστηκαν οι εκθέτες της 12ης Zootechnia, προσμετρώντας στα θετικά της φετινής διοργάνωσης τον μεγάλο αριθμό επισκεπτών και δη των εμπορικών, αλλά και το ξένο στοιχείο, που άνοιξε νέα πεδία για τις ελληνικές εταιρείες», επισημαίνεται σε σημερινή ανακοίνωση της ΔΕΘ-Helexpo.

Από τις παράλληλες εκδηλώσεις ξεχώρισαν το 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο για το κρέας και τα προϊόντα του και η εκδήλωση για την αυγοπαραγωγό ορνιθοτροφία και το ελληνικό αυγό, η οποία πραγματοποιήθηκε από τα Εργαστήρια Ζωοτεχνίας και Διατροφής του τµήµατος Κτηνιατρικής του ΑΠΘ με την υποστήριξη της ΔΕΘ-Helexpo. «Σημαντικό ρόλο στην επιτυχία της διοργάνωσης διαδραμάτισαν και το Pet Festival και το Σαλόνι Αλόγου», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Το Σαλόνι Αλόγου στο περίπτερο 17 αποτέλεσε τη μεγάλη συνάντηση των φίλων του αλόγου και των επαγγελματιών του κλάδου από την Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων. Συμμετείχαν φορείς και ιδιώτες με 50 και πλέον άλογα από όλη την Ελλάδα, όπου σε μία διαμορφωμένη πίστα παρουσίασαν παραστάσεις δεξιοτεχνίας, αρματοδρομίες και διάφορα άλλα δρώμενα.

Στο Pet Festival, με πέντε θεματικές ενότητες και ένα μεγάλο «Αμφιθέατρο Γνώσεων», συμμετείχαν 300 τετράποδοι σκύλοι από 74 διαφορετικές φυλές. Η παρουσίαση του αθλήματος agility και dog Dancing, καθώς επίσης και οι 88 υπέροχες γάτες, «μάγεψαν» μικρούς και μεγάλους, ενώ η ενότητα του ενυδρείου, των πτηνών και των ερπετών προσέλκυσε το ενδιαφέρον όλων των επισκεπτών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΓΡΑΦΕΙ: