Μόνο στην «ΥΧ» : Ξεκίνησε η διαδικασία ενημέρωσης των λογαριασμών της Τράπεζας (upd)

Σταδιακά τις επόμενες δύο με τρεις ώρες τα χρήματα θα είναι διαθέσιμα στα ΑΤΜ των δικαιούχων

Μετά τα γεγονότα που προηγήθηκαν νωρίτερα στη Βουλή, που οδήγησαν στην αναβολή της ψήφισης της ρύθμισης για το ετήσιο ακατάσχετο των αγροτών, οι άμεσες ενισχύσεις θα είναι διαθέσιμες τις επόμενες ώρες στους λογαριασμούς των δικαιούχων παραγωγών.

Ωστόσο, με παρέμβαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Σταύρου Αραχωβίτη, και σε συνεννόηση με την Τράπεζα, θα προστατευθούν όσοι δικαιούχοι έχουν οφειλές προς το Δημόσιο και τα Ταμεία, έως ότου ψηφιστεί η επίμαχη τροπολογία για το ακατάσχετο.

Διαβάστε στην «ΥΧ» που κυκλοφορεί την Παρασκευή 21/12 όλο το παρασκήνιο για το ακατάσχετο και τις πληρωμές των δικαιούχων της Ενιαίας Ενίσχυσης, των de minimis και της Εξισωτικής Αποζημίωσης. 

 

 

Νωρίτερα το ypaithros.gr έγραφε
Νέα καθυστέρηση προκύπτει στην καταβολή των πληρωμών, καθώς το ζήτημα του ακατάσχετου των επιδοτήσεων «σκόνταψε» στο… ωράριο της Βουλής.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μόλις έλαβε το ypaithros.gr, οι πολλές τροπολογίες του νόμου για το μεταναστευτικό που κατατέθηκε για ψήφιση στη Βουλή στάθηκαν αφορμή για αντιδράσεις από βουλευτές της αντιπολίτευσης, με αποτέλεσμα να επικρατήσει ένταση και εν τέλει η συζήτηση να αναβληθεί για αύριο Παρασκευή 21/12.

Μέσα σε αυτές τις τροπολογίες είναι και η επίμαχη που αφορά το ακατάσχετο των 7.500 ευρώ για τις επιδοτήσεις που έχει καταθέσει το ΥΠΑΑΤ.

Όλοι υπολόγιζαν το νομοσχέδιο να ψηφιστεί σήμερα, παράλληλα με την καταβολή των ενισχύσεων, όμως η ανατροπή αυτή της τελευταίας στιγμής πάγωσε τις πληρωμές για ένα ακόμη 24ωρο.

Το ypaithros.gr θα ενημερώνει συνεχώς τους αναγνώστες του για κάθε εξέλιξη στο ζήτημα και για το πότε θα είναι διαθέσιμα τα χρήματα στα μηχανήματα αυτόματης ανάληψης (ΑΤΜ).