Γ.Γκουρομπίνος για Διεπαγγελματική φέτας: «Δικαιώθηκε μια προσπάθεια χρόνων»

Ιδιαίτερα χαρούμενος και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας, Γιάννης Γκουρομπίνος, ο οποίος μίλησε για δικαίωση προσπαθειών χρόνων, καθώς «η Ομοσπονδία Κτηνοτρόφων Θεσσαλίας ήταν η πρώτη -το 2003- που έθεσε την αναγκαιότητα δημιουργίας της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης.

Σήμερα εκμεταλλευθήκαμε την ευνοϊκή πολιτική συγκυρία, καθώς ο υπουργός Μ. Βορίδης ήταν αποφασισμένος να υλοποιήσει το εγχείρημα αυτό. Θέλω πραγματικά να τον ευχαριστήσω, αφού η συμβολή του ήταν καθοριστική. Για να φθάσουμε στην ιστορική αυτή απόφαση, χρειάστηκε όλοι να βάλουμε νερό στο κρασί μας. Θεωρώ ότι η Ομοσπονδία έπαιξε επίσης σημαντικό ρόλο στις εξελίξεις, αφού ταράξαμε τα λιμνάζοντα νερά και κινητοποιήσαμε όλες τις δυνάμεις της Φέτας. Αισθάνομαι δικαιωμένος. Δεν εφησυχάζουμε όμως.

Επιμένουμε ότι το ΥΠΑΑΤ πρέπει να εντατικοποιήσει τους ελέγχους για την πάταξη του φαινομένου των ελληνοποιήσεων. Η Διεπαγγελματική έχει άλλη αποστολή. Να προβάλει το προϊόν, να του προσδώσει προστιθέμενη αξία, να το στηρίξει στις αγορές. Η ουσία είναι ότι προχωράμε ενωμένοι πλέον».