Στις συμπληγάδες των συμψηφισμών η δεύτερη δόση αγροτικού πετρελαίου

Στις συμπληγάδες των συμψηφισμών η δεύτερη δόση αγροτικού πετρελαίου του 2014

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών έχουν ήδη ξεκινήσει τις απαιτούμενες ενέργειες για τον καθορισμό της διαδικασίας συμψηφισμού των ποσών επιστροφής ΕΦΚ στους δικαιούχους αγρότες με ασφαλιστικές εισφορές και με οφειλές προς τη Φορολογική Διοίκηση, προκειμένου για την καταβολή της δεύτερης δόσης του έτους 2014.

Αυτό αναφέρει σε έγγραφη απάντηση που κατέθεσε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφωνας Αλεξιάδης δίχως ωστόσο να δίνει κάποιο χρονοδιάγραμμα για την πραγματοποίηση των πληρωμών.

Σύμφωνα πάντα με τον κ. Αλεξιάδη, μέσα στο αμέσως επόμενο διάστημα πρόκειται να εκδοθεί και η ΚΥΑ για την επιστροφή του ΕΦΚ στους δικαιούχους αγρότες που αντιστοιχεί στο έτος 2015.

Ο κ. Αλεξιάδης απάντησε σε ερώτηση βουλευτή ο οποίος κοινοποίησε δύο επιστολές αγροτών σχετικά με την καθυστέρηση καταβολής της δεύτερη δόσης επιστροφής ΕΦΚ.

Υπενθυμίζεται ότι ο συμψηφισμός της επιστροφής ΕΦΚ με ληξιπρόθεσμες οφειλές των αγροτών προβλέπεται με την ΠΟΛ.1029/29.2.2016 απόφαση του υπ.Οικ. η οποία έκανε δεκτή την  121/2015 γνωμοδότησης του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.