Φύλλο 22, 01/04/2016

γράφει ο Μπιστικός

Μπιστικός
  • «Ξαναχτύπησε» επικοινωνιακά ο τέως υπουργός ΑΑΤ και νυν βουλευτής της ΝΔ στην Πέλλα, Γ. Καρασμάνης, που, μεταξύ των άλλων, πρόγκηξε σε ανακοίνωσή του τον νυν υπουργό, Β. Αποστόλου, για τις αιχμές που αφήνει κατά καιρούς για τη διαδικασία των αποζημιώσεων που δόθηκαν επί υπουργίας Καρασμάνη στους ροδακινοπαραγωγούς. Ο «γαλάζιος» τέως υπουργός υπογραμμίζει ότι όλα έγιναν με νόμιμο και διαφανή τρόπο.
  • Ας γυρίσω το ημερολόγιο να θυμηθώ τι έγινε τότε… Τρεις μέρες πριν τις βουλευτικές εκλογές της 25ης του Γενάρη, ημέρα Πέμπτη και προτελευταία ημέρα της θητείας του, ο κ. Καρασμάνης ανακοίνωνε την καταβολή 33 εκατ. ευρώ στους ροδακινοπαραγωγούς για τις απώλειες εισοδήματος που είχαν από την εμπόλεμη κατάσταση στην Ουκρανία. Η ανακοίνωση έλεγε ότι η ενίσχυση για τους παραγωγούς των νομών Λάρισας, Μαγνησίας Πιερίας και Πέλλας (η εκλογική του περιφέρεια) ήταν 220 ευρώ το στρέμμα, για Ημαθία και Φλώρινα 185 ευρώ και για Κοζάνη, Αργολίδα, Κορινθία και Ξάνθη, 165 ευρώ.
  • Λίγη ώρα αργότερα, ο «συγκάτοικός» του επί της Αχαρνών, αναπληρωτής υπουργός,  Π. Κουκουλόπουλος, εξέδιδε ανακοίνωση με έμμεσες αιχμές κατά του Γ. Καρασμάνη, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η κατανομή των χρημάτων στους ροδακινοπαραγωγούς έγινε με αδιαφανή και τοπικιστικό τρόπο. Για να διαλυθούν τα «σύννεφα» εκείνης της εποχής, ας μας εξηγήσει ο κ. Καρασμάνης γιατί οι ροδακινοπαραγωγοί της Πέλλας -μια ανάσα πριν τις βουλευτικές εκλογές- πήραν τότε παραπάνω ποσά από τους αγρότες άλλων περιοχών; Είναι κρίμα να μένουμε με την απορία…