USDA: Χρηματοδότηση 325 εκατ. δολαρίων στους αγρότες μικρής κλίμακας για κλιματικά φιλικές πρακτικές

Το υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ (USDA) ανακοίνωσε ότι θα διανείμει επιπλέον 325 εκατομμύρια δολάρια σε χρηματοδότηση για πρότζεκτ προσαρμοσμένα σε αγρότες μικρότερης κλίμακας για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, ανεβάζοντας τη συνολική ετήσια επένδυσή του για τη φιλική προς το κλίμα γεωργία σε περισσότερα από 3 δισεκατομμύρια δολάρια.

Οι προσπάθειες αυτές εντάσσονται στον ευρύτερο στόχο της κυβέρνησης Μπάιντεν για μείωση των εκπομπών στις ΗΠΑ, θέτοντας στο στόχαστρο το περίπου 10% που απορρέει από τον αγροτικό τομέα ετησίως, σύμφωνα με την Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος στις ΗΠΑ (EPA).

Ο Αμερικανός υπουργός Γεωργίας, Τομ Βίλσακ, δήλωσε στο Reuters ότι ένας βασικός στόχος του προγράμματος είναι να επιτρέψει σε περισσότερους αγρότες να εξυπηρετήσουν την αυξανόμενη καταναλωτική ζήτηση για τρόφιμα που παράγονται με βιώσιμο τρόπο. «Θέλουμε να ενθαρρύνουμε τους αγρότες να επιταχύνουν τη χρήση αυτών των πρακτικών και η αγορά να αναγνωρίσει και να εκτιμήσει αυτή την εργασία», είπε.

Τα χρήματα θα χρηματοδοτήσουν 71 έργα, τα οποία κυμαίνονται από προϋπολογισμό 250.000 δολαρίων έως κάτι λιγότερο από 5 εκατομμύρια δολάρια. Τα χρήματα αυτά θα βοηθήσουν τους μικρούς και ιστορικά αδικημένους αγρότες να υιοθετήσουν γεωργικές πρακτικές χαμηλότερων εκπομπών.

Ορισμένα πρότζεκτ θα παρακολουθούν και θα επαληθεύουν τα οφέλη των φιλικών προς το κλίμα γεωργικών πρακτικών, όπως η εναλλαγή των καλλιεργειών, η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σε εκμεταλλεύσεις και η μείωση της χρήσης λιπασμάτων. Άλλα εξ αυτών θα παρέχουν τεχνική βοήθεια για να βοηθήσουν τους αγρότες να υιοθετήσουν νέες πρακτικές και δεξιότητες.