Ξεκίνησε ο τρύγος της σταφίδας στην Ηλεία

Πανέτοιμη είναι η ομάδα παραγωγών Αμαλιάδας για την παραλαβή και διακίνηση της κορινθιακής σταφίδας, της οποίας ξεκίνησε η συγκομιδή από τους αγρότες.
Η Ο.Π. Αμαλιάδας πέρυσι είχε παραλάβει περίπου 300 τόνους σταφίδα, ενώ φέτος λόγω των ζημιών από τον καύσωνα ο πρόεδρός της, Χρήστος Βαλιανάτος, δήλωσε ότι υπολογίζει ότι θα φτάσει περίπου στους 250 τόνους, με την τιμή να εκτιμά ότι θα είναι στα ίδια επίπεδα με πέρσι.
Επίσης, επισημαίνεται σε ανακοίνωση της ομάδας παραγωγών ότι φέτος δε θα γίνει καμία παρακράτηση ποιοτικού παρακρατήματος, που το 2024 ήταν 3%. Τέλος, ο κ. Βαλιανάτος, ανέφερε ότι η Ομάδα Παραγωγών “δεν θα αφήσει να περάσει το θέμα του αποκλεισμού της Κορινθιακής σταφίδας από το Μέτρο 23 και θα προχωρήσει σε ένσταση”.
Πηγή: ertnews.gr