Θωρακισμένη η φέτα στο πλαίσιο της CETA, επιμένει ο Αποστόλου (video)

Απάντηση στους «όψιμους», όπως τους χαρακτήρισε, τιμητές όσον αφορά την προστασία της φέτας στο πλαίσιο της CETA θέλησε να δώσει o Βαγγέλης Αποστόλου λίγο πριν τη συνάντηση με τους αγρότες της Μακεδονίας.
Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης υποστήριξε ότι η σημερινή κυβέρνηση κατάφερε «μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις να διασφαλίσει ότι μετά την μεταβατική περίοδο των 5 χρόνων, ο όρος φέτα δεν θα χρησιμοποιείται από κανένα λευκό τυρί ιδιαίτερα στις δύο συγκεκριμένες συμφωνίες, που είναι η συμφωνία με τη Νότιο Αφρική και τον Καναδά».
Σημειώνεται ότι η εμπορική συμφωνία ΕΕ-Καναδά (CETA) ψηφίστηκε την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Αναλυτικά η δήλωση του Βαγγέλη Αποστόλου:
«Μία απάντηση στους όψιμους τιμητές για το ενδιαφέρον τους για την προστασία της φέτας. Γιατί όταν αποφασιζόταν να παραδοθεί η χρήση του ονόματος εις το διηνεκές, αυτοί που σήμερα ενδιαφέρονται, δεν μίλησαν. Εμείς σήμερα έχουμε μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις διασφαλίσει ότι μετά την μεταβατική περίοδο των 5 χρόνων, ο όρος φέτα δεν θα χρησιμοποιείται από κανένα λευκό τυρί ιδιαίτερα στις δύο συγκεκριμένες συμφωνίες, που είναι η συμφωνία με τη Νότιο Αφρική και τον Καναδά».