Α. Λυκουρέντζος – Ημαθία: Πληρωμές αποζημιώσεων το διάστημα που οι παραγωγοί θα διαθέτουν τα προϊόντα τους

Eυρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε το πρωί της Μ. Δευτέρας, 26 Απριλίου στην έδρα της Π.Ε Ημαθίας υπό τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δημάρχου Βέροιας Κωνσταντίνου Βοργιαζίδη.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του Προέδρου του Οργανισμού στην Ημαθία με αφορμή τις ζημιές από τον παγετό και την χαλαζόπτωση στην Κεντρική Μακεδονία, ο κ. Λυκουρέντζος αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην κήρυξη του δήμου σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης αλλά και στην περαιτέρω ενίσχυση του προσωπικού στο Υποκατάστημα του ΕΛΓΑ στην Βέροια.

Ειδικότερα, ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ υπογράμμισε πως αυτή τη στιγμή έχουν ολοκληρωθεί οι προσλήψεις του έκτακτου προσωπικού και αναμένεται νέο αίτημα προς τον ΑΣΕΠ, την ώρα που η πολιτική ηγεσία των Υπουργείων Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης ετοιμάζει σχέδιο μέτρων για την στήριξη των αγροτών προκειμένου ο ΕΛΓΑ να ανταποκριθεί με πληρωμές αποζημιώσεων το διάστημα που οι παραγωγοί θα διέθεταν τα προϊόντα τους.

Παρόντες στη σύσκεψη ήταν ο Υφυπουργός Οικονομικών, κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος, ο Γ.Γ. Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, οι Βουλευτές Ημαθίας, κ.κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης και Τάσος Μπαρτζώκας, ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας, κ. Κώστας Καλαϊτζίδης, ο Δήμαρχος Βέροιας Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης, ο Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης, Ηλίας Τσιφλίδης, ο Δήμαρχος Νάουσας, κ. Νικόλας Καρανικόλας, ο Αντιδήμαρχος Αλεξάνδρειας, κ. Στέφανος Δρυστάς, η προϊσταμένη του ΕΛΓΑ Βέροιας, κ. Μαρία Παππά, ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Ημαθίας, κ. Στέφανος Αποστολίδης, ο Πρόεδρος της Κοινοπραξίας Συνεταιρισμών Ομάδων Παραγωγών, κ. Χρήστος Γιαννακάκης και ο γεωπόνος ΔΑΟΚ Ημαθίας, κ. Κων/νος Μπέης.