Αλέξης Τσίπρας από Τρίκαλα: “Καταστροφική η πολιτική στην κτηνοτροφία”

Δριμεία κριτική κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας για “έλλειψη σχεδίου στήριξης της ελληνικής κτηνοτροφίας”, επισκεπτόμενος την Φιλύρα Τρικάλων και τις εγκαταστάσεις κτηνοτροφικής μονάδας όπου και συναντήθηκε με κτηνοτρόφους της περιοχής.

Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για “ζήτημα επιβίωσης του παραγωγικού ιστού της χώρας και των ανθρώπων του μόχθου στον αγροτικό και κτηνοτροφικό τομέα“, μιλώντας για “εφιάλτη και απόγνωση που ζει ολόκληρη η ελληνική κοινωνία, από το ενεργειακό, την αισχροκέρδεια στα είδη διατροφής, μέχρι τις τράπεζες…”.

“Ειδικά για τον αγροτικτηνοτροφικό κόσμο, η ενασχόληση πλέον είναι ασύμφορη λόγω του κόστους παραγωγής, που σε συνδυασμό με τις χαμηλές τιμές πώλησης των προϊόντων τους, έχει οδηγήσει πολλούς στη μείωση του αριθμού των ζώων τους και κατά συνέπεια στη μείωση της παραγωγης γάλακτος και την αύξηση των εισαγωγών”, σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας. Τόνισε, δε, την ανάγκη άμεσης ενίσχυσης των αγροτών και κτηνοτρόφων, μιλώντας για “καταστροφικες επιλογές της διακυβέρνησης της ΝΔ τα τελευταία τρεισήμισι χρόνια, μιας παράταξης που μας έβαλε στα μνημόνια”, δηλώνοντας πως “μία προοδευτική διακυβέρνηση δεν θα εγκατέλειπε και δεν θα εγκαταλείψει ποτέ τον παραγωγικό ιστό της χώρας…”.

Τρίκαλα – Α. Τσίπρας: “Καταστροφική η πολιτική στην κτηνοτροφία”

Οι Τρικαλινοί κτηνοτρόφοι, πάντως, απευθυνόμενοι στον πρώην πρωθυπουργό, μίλησαν ξεκάθαρα για “εξαφάνιση του κτηνοτροφικού κόσμου και εγκατάλειψη κτηνοτροφικών μονάδων τα τελευταία χρόνια”, διαδικασία που επιταχύνθηκε ραγδαία την τελευταία διετία, λόγω της τεράστιας αύξησης στις ζωοτροφές αλλά και του ενεργειακού που έχει επιβαρύνει το λειτουργικό κόστος των παραγωγικών τους μονάδων. Επιπλέον, οι κτηνοτρόφοι μίλησαν για “διαρκή απουσία της πολιτείας στα προβλήματα που απασχολούν την κτηνοτροφία της Περιφέρειας, αλλά και για έλλειψη κινήτρων προς τους νέους που θέλουν να ασχοληθούν με τον κλάδο”.

Τρίκαλα – Α. Τσίπρας: “Καταστροφική η πολιτική στην κτηνοτροφία”
Πηγή: ertnews.gr