Αχαΐα: Μανιτάρια, φύση και γαστρονομία στην Αιγιάλεια

22/12/2024
1' διάβασμα
achaia-manitaria-fysi-kai-gastronomia-stin-aigialeia-342251

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το διήμερο εκδηλώσεων στην Αγία Βαρβάρα Νωνάκριδας Αιγιαλείας, που διοργανώθηκε πρόσφατα από την Κοινότητα Αγίας Βαρβάρας σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Τα Ματσόνια». Ο λόγος για την 4η Μανιταροεξόρμηση και τον 7ο ετήσιο περιπατητικό γύρο του ορεινού χωριού, με φόντο το φυσικό κάλλος του Παναιτωλικού, που προσέφεραν στους συμμετέχοντες στιγμές χαλάρωσης, επαφής με τη φύση και γευστικές απολαύσεις. Παρότι, φέτος, το καθιερωμένο διήμερο μεταφέρθηκε από τον Οκτώβριο στον Δεκέμβριο, λόγω του θανάτου του εν ενεργεία δημάρχου Δημήτρη Καλογερόπουλου, η συμμετοχή ήταν ικανοποιητική, ακόμη και σε χειμερινές συνθήκες. Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν υπό την αιγίδα του Δήμου Αιγιαλείας.

Μανιταροεξόρμηση

Περίπου 60 ενήλικες και παιδιά συμμετείχαν στην 4η Μανιταροεξόρμηση, ξεκινώντας με ενημέρωση για τα άγρια μανιτάρια. Στη συνέχεια, οι ομάδες οδηγήθηκαν στο δάσος της Ζαρούχλας για να συλλέξουν μανιτάρια υπό την καθοδήγηση ειδικών. Μετά τη συλλογή, πραγματοποιήθηκε ταυτοποίηση των ευρημάτων και ένα σεμινάριο, ενώ οι γνωστοί σεφ Γιάννης Μπαξεβάνης και Μιχάλης Μάρθας ανέλαβαν να μετατρέψουν τα μανιτάρια σε μοναδικές γαστρονομικές δημιουργίες. Τα πιάτα, όπως κριθαρότο και ομελέτες, ενθουσίασαν τους συμμετέχοντες, που είχαν την ευκαιρία να λάβουν συμβουλές και συνταγές για την αξιοποίησή τους.

ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΑΠΟ: