Αυτό το άρθρο είναι 89 μηνών

Αφιέρωμα στην Άνδρο στο μεγαλύτερο περιοδικό για πεζοπορία στην Ολλανδία 

Τα καθαρά, σηματοδοτημένα μονοπάτια & η συστηματική προβολή της Άνδρου στην Ολλανδία φέρνουν καρπούς!
15/02/2017
3' διάβασμα
afieroma-stin-andro-sto-megalytero-periodiko-gia-pezoporia-stin-ollandia-75476

Τα καθαρά, σηματοδοτημένα μονοπάτια & η συστηματική προβολή της Άνδρου στην Ολλανδία φέρνουν καρπούς!

Στο περιοδικό Oppad καθώς και στον έντυπο οδηγό του μεγαλύτερου ταξιδιωτικού οργανισμού της Ολλανδίας, της SNP φιλοξενείται η Άνδρος με πολυσέλιδο αφιέρωμα το Δεκέμβριο του 2016. Τα έντυπα έχουν κοινό αναγνωστών που αγγίζει τις 90 χιλιάδες περιπατητές σύμφωνα με στοιχεία του εθελοντή συνεργάτη μας στην Ολλανδία Gerard Kleijne. Κι όλα ξεκινούν ως εξής …:

Αφιέρωμα στην Άνδρο στο μεγαλύτερο περιοδικό για πεζοπορία στην Ολλανδία 

Η φροντίδα των μονοπατιών των τελευταίων ετών και η Ευρωπαϊκή πιστοποίηση που ακολούθησε έφεραν σημαντικές συνεργασίες ήδη από τα τέλη του 2015, με εξειδικευμένους ταξιδιωτικούς οργανισμούς ταξιδιών φύσης (nature travel) της Ολλανδίας. Σημαντικότερη συνεργασία αυτή που πραγματοποιήθηκε με την SNP, στα πλαίσια της οποίας σχεδιάστηκαν και υλοποιούνται :

2 ταξίδια εθελοντικής εργασίας ετησίως (άνοιξη & φθινόπωρο), όπου group 10-15 Ολλανδών εθελοντών επισκέπτονται και διαμένουν στην Άνδρο με δικά τους έξοδα, βοηθώντας καθημερινά σε καθαρισμούς μονοπατιών

Αφιέρωμα στην Άνδρο στο μεγαλύτερο περιοδικό για πεζοπορία στην Ολλανδία 

10 ήμερης διάρκειας ταξίδια στην Άνδρο μεμονωμένων επισκεπτών που περπατούν το μεγαλύτερο μέρος της πιστοποιημένης διαδρομής μοιράζοντας τη διαμονή τους σε Κόρθι, Χώρα, Μπατσί και Γαύριο

Κατά τη διάρκεια της χρονιάς που πέρασε η SNP πραγματοποίησε στη περιοδική της έκδοση που λαμβάνουν 35 χιλιάδες συνδρομητές 4 δημοσιεύσεις για την Άνδρο, τα μονοπάτια και τη προσπάθεια Andros Routes. (δείτε φωτογραφικό υλικό των δημοσιεύσεων παρακάτω).

Αφιέρωμα στην Άνδρο στο μεγαλύτερο περιοδικό για πεζοπορία στην Ολλανδία 

Πέρσι την άνοιξη δημοσιογράφος και φωτογράφος του ταξιδιωτικού οργανισμού επισκέφθηκαν την Άνδρο και περπάτησαν το μεγαλύτερο τμήμα της πιστοποιημένης διαδρομής. Προϊόν της επίσκεψης αυτής 6σέλιδη παρουσίαση της Άνδρου στην τελευταία έκδοση του 2016 αλλά και στο περιοδικό Oppad Δείτε το δημοσίευμα εδώ. (το πλήρες άρθρο στον οδηγό της SNP πάνω μέρος της σελίδας ή στο σύνδεσμο εδώ). Στο αφιέρωμα παρουσιάζονται στιγμιότυπα από διάφορα μέρη της Άνδρου, πεζοπορίες στη Χώρα, στο Κόρθι, επίσκεψη στη Μονή Παναχράντου και σε φιλόξενους κατοίκους της Άνδρου καθώς το ανοιξιάτικο ταξίδι Ολλανδών εθελοντών που ήρθαν προκειμένου να υποστηρίξουν τους καθαρισμούς μονοπατιών και να γνωρίσουν την Άνδρο «από μέσα».

Οι κρατήσεις για το 10ήμερο ταξίδι πεζοπορίας στην Άνδρο τη φετινή σαιζόν και συγκεκριμένα για την περίοδο από αρχές Απριλίου έως Μάιο εμφανίζουν σημαντικά αυξητικές τάσεις σε σχέση με πέρσι. Πέραν της SNP, αρκετά άλλα μικρότερα ταξιδιωτικά γραφεία επικοινώνησαν μαζί μας για να πάρουν περισσότερα στοιχεία για τα μονοπάτια καθώς οργανώνουν αντίστοιχα ταξίδια την ερχόμενη άνοιξη.

Συμπέρασμα : η φροντίδα των πόρων της Άνδρου είναι η δυνατότερη τουριστική προβολή ! Αυτή που από μόνη της κινητοποιεί δημοσιότητα και φέρνει επισκέπτες στο νησί μας… ας βάλουμε όλοι το χεράκι μας…!

ΓΡΑΦΕΙ: