Ολλανδία: Από το ριάλιτι στο υπουργείο Γεωργίας!

Η Femke Wiersma συμμετείχε στο «Αγρότης μόνος ψάχνει»
27/06/2024
1' διάβασμα
ollandia-apo-to-rialiti-sto-ypourgeio-georgias-324824

Η 39χρονη Femke Wiersma είναι η νέα υπουργός Γεωργίας της Ολλανδίας. Πριν, όμως, βρεθεί στον υπουργικό θώκο, το 2010, συμμετείχε στην ολλανδική έκδοση της γνωστής τηλεοπτικής εκπομπής «Αγρότης μόνος ψάχνει». Έτσι, γνώρισε τον γαλακτοπαραγωγό Gijsbert Bakhuisen.

Ο γάμος τους κράτησε από το 2016 έως το 2019 και απέκτησαν δυο κόρες κι ένα γιο, ενώ η Wiersma είχε ένα γιο από προηγούμενο γάμο. Η σχέση κατέληξε σε διαζύγιο, κι έτσι βρέθηκε μόνη με 4 παιδιά. Εργάστηκε σε διάφορες θέσεις συναφείς με την γεωργία – κτηνοτροφία, ενώ παράλληλα αρθρογραφούσε στο περιοδικό με τίτλο «Η Σύζυγος του Αγρότη».

Από το 2019, αμέσως μετά την ίδρυσή του, μετέχει στο Αγροτικό Κόμμα της Ολλανδίας (ΒΒΒ). Ανέπτυξε από την αρχή θερμές σχέσεις με την ιδρυτή του, Καρολάιν βαν Ντε Πλας. Στις τελευταίες εκλογές, το ΒΒΒ μετέχει με άλλα 3 δεξιάς – ακροδεξιάς απόχρωσης κόμματα των συζητήσεων για τον σχηματισμό κυβερνητικού συνασπισμού. 

Η νέα υπουργός Γεωργίας αναμένεται να πάρει το βάπτισμα του πυρός στην ολλανδική βουλή, εντός ολίγων ημερών, στις 3 Ιουλίου, όταν θα συζητηθεί το φλέγον για την Ολλανδία θέμα της διαχείρισης της κοπριάς ζώων.

Τα θέματα αυτά δεν είναι άγνωστα στην Wierma, αφού για ένα διάστημα υπήρξε στέλεχος της Ένωσης Γαλακτοπαραγωγών Ολλανδίας, ενώ από το καλοκαίρι του 2023 κατείχε την πολιτική θέση της αναπληρώτριας του χαρτοφυλακίου Γεωργίας και αγροτικών περιοχών της επαρχίας Friesland.

Πηγή: Insider

ΓΡΑΦΕΙ: