Αφιέρωμα Forbes στις start up: «Στην Ελλάδα υπάρχουν εταιρείες-διαμάντια»

Αφιέρωμα του Forbes στις ελληνικές πρωτοπόρες start up
-Διαφήμιση-
gaia-sense

Έχει έρθει η κατάλληλη στιγμή ώστε να δοθεί προσοχή στις ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις, καθώς υπάρχουν τέτοιες εταιρείες «διαμάντια» στη χώρα, αναφέρει το Forbes σε πρόσφατο αφιέρωμά του. Η Αμερικανική ιστοσελίδα κατατάσσει τους τομείς της υγείας, του τουρισμού και της γεωργίας ως αυτούς που τραβούν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον από τους εν δυνάμει start uppers για τη δημιουργία νεοφυών επιχειρήσεων. Συγκεκριμένα, το Forbes αναφέρει ότι «το Equifund, δηλαδή το Ταμείο Επιχειρηματικών Συμμετοχών που αποτελεί μια επενδυτική πλατφόρμα μετέβαλε δραματικά την εικόνα του “οικοσυστήματος” των ελληνικών νεοφυών επιχειρήσεων, ανακοινώνοντας ότι τα προσεχή πέντε χρόνια θα διοχετεύσει 500 εκατ. ευρώ σε νέες επιχειρήσεις.

Το νέο αυτό πρόγραμμα θα κατευθύνεται σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις που χρειάζονται ιδιωτικά και επιχειρηματικά κεφάλαια για να ευδοκιμήσουν. Σύμφωνα με το Forbes, οι νεοφυείς στην Ελλάδα ακολουθούν τη διεθνή τάση να αναπτύσσονται στον τομέα της υγείας, εκμεταλλευόμενες τις διαθέσιμες τεχνολογικές εξελίξεις. Πριν από 7 χρόνια δεν υπήρχαν success stories και ο τομέας των νεοφυών στην Ελλάδα άρχισε να αναπτύσσεται μόλις το 2008, όταν η ύφεση ώθησε επιχειρήσεις να στραφούν σε εναλλακτικές λύσεις. Οι περισσότερες επιτυχημένες start ups ιδρύθηκαν κατά την περίοδο 2010-2012.

Όταν μια νεοφυής επιχείρηση χρειάζεται τρία έως τέσσερα χρόνια για να αναπτυχθεί πλήρως, αναμένεται στα επόμενα χρόνια να προκύψουν περισσότερα success stories, επειδή έχει πολλαπλασιαστεί ο αριθμός των εταιρειών που αναζητούν χρηματοδότηση. Η βιομηχανία τροφίμων, ο Τουρισμός και η Ναυτιλία είναι τομείς που προσφέρουν ευκαιρίες πειραματισμού και κερδοφορίας. Ενδιαφέροντες τομείς είναι και η Ενέργεια και η Γεωργία».

-Διαφήμιση-