Άγγιξε τους μείον 11 βαθμούς η ελάχιστη θερμοκρασία το πρωί – τα πρώτα χιόνια στα βουνά της Κρήτης

Παγετός σημειώθηκε σε αρκετές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας τις πρωινές ώρες της Τετάρτης, με τον υδράργυρο να πλησιάζει τους -11 βαθμούς Κελσίου στον μετεωρολογικό σταθμό στο Μαυρολιθάρι Φωκίδας.

Οι επόμενες χαμηλότερες ελάχιστες θερμοκρασίες, σύμφωνα με το δίκτυο των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, σημειώθηκαν σε Σέλι (-9,3), Παναχαϊκό (-8,4), Τέροβο Ιωαννίνων (-7,8), Βωβούσα Ιωαννίνων (-7,7), Βλάστη Κοζάνης (-7,6) και Μέτσοβο (-6,8 βαθμοί).

Κρήτη: Στα λευκά το Οροπέδιο Λασιθίου

Το Οροπέδιο Λασιθίου ντύθηκε στα λευκά, με τη χιονόπτωση να συνεχίζεται και τα συνεργεία του Δήμου, σύμφωνα με τον κ. Στεφανάκη, να βρίσκονται σε εγρήγορση, σε περίπτωση που χρειαστεί να παρέμβουν.

Χανιά: «Έπεσαν» τα πρώτα χιόνια στην περιοχή του Ομαλού

Σε λευκό κλοιό βρίσκεται σήμερα το Οροπέδιο του Ομαλού στα Χανιά, με τα πρώτα χιόνια να κάνουν την εμφάνισή τους στην περιοχή.

Το πρωί της Τετάρτης στο Οροπέδιο υπήρχε έντονη ομίχλη, ενώ στο Ξυλόσκαλο έπεφτε κατά διαστήματα χιόνι, καλύπτοντας και σημεία του φαραγγιού της Σαμαριάς.

Στα χαμηλά σημεία του Οροπεδίου το ύψος του χιονιού είναι γύρω στα 5 εκατοστά και η θερμοκρασία κυμαίνεται από 3 έως -1 βαθμούς Κελσίου. Ο δρόμος προς το Οροπέδιο είναι ανοικτός, ωστόσο οι οδηγοί πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου