Μεγάλη Βρετανία: Εγκαινιάζεται πρόγραμμα ενίσχυσης της αγροτικής παραγωγικότητας

megali-vretania-zoiki-paragogi
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Κονδύλι 60 εκατ. λιρών για την υποστήριξη των επενδύσεων σε εξειδικευμένο αγροτικό εξοπλισμό ανήγγειλε ο Βρετανός υπουργός Γεωργίας, Αλιείας και Τροφίμων, George Eustice. Όπως έγινε γνωστό, οι αγρότες του Ηνωμένου Βασιλείου μπορούν να υποβάλουν διαδικτυακή αίτηση ένταξης στο πρόγραμμα επιδότησης για την παραγωγικότητα της υπαίθρου, ζητώντας επιχορήγηση μεταξύ 3.000 και 12.000 λιρών για την αγορά των απαραίτητων αγροτικών εφοδίων.

Στον εξοπλισμό που είναι επιλέξιμος για χρηματοδότηση περιλαμβάνονται αρκετά συναφή αντικείμενα με τον τομέα των γαλακτοκομικών προϊόντων, συμπεριλαμβανομένων ειδικών εργαλείων για τη φροντίδα των νυχιών του ζωικού κεφαλαίου και συσκευών διάγνωσης εγκυμοσύνης. «Υπάρχει μια σειρά από καινοτόμα αντικείμενα, από τα οποία η πλειονότητα των αγροτών μπορεί να βρει και να διαλέξει κάτι για το οποίο θα επιθυμούσε να υποβάλει αίτηση», τόνισε ο υπουργός Γεωργίας.

-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

Η έμφαση της βρετανικής κυβέρνησης στον γαλακτοκομικό κλάδο δεν είναι τυχαία.

Πολλοί φορείς έχουν προειδοποιήσει ότι σε ενδεχόμενο «σκληρό» Brexit, ο αντίκτυπος για τους παραγωγούς του μεγαλύτερου αγροτικού κλάδου της χώρας θα είναι μεγάλος, καθώς δισεκατομμύρια κιλά γάλακτος της ΕΕ θα εκτρέπονταν σε άλλες αγορές. Ασφαλώς, μια τέτοια εξέλιξη θα επηρέαζε και τις τιμές καταναλωτή. «Θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι οι παραγωγοί του γαλακτοκομικού τομέα θα μπορέσουν να καταστούν πιο ανθεκτικοί, ανταγωνιστικοί και ικανοί να επωφεληθούν από το αυξανόμενο παγκόσμιο ενδιαφέρον για ποιοτικά βρετανικά προϊόντα, καθώς αποχωρούμε από την ΕΕ» υπογράμμισε ο Eustice.

Το πρόγραμμα, το οποίο χρηματοδοτείται από πόρους της ΕΕ, θα δέχεται αιτήσεις μέχρι τις 14 Μαρτίου 2018.

-Διαφήμιση-
gaia epicheirein congress