Οι Αγιώτες δενδροκαλλιεργητές συνεταιρίζονται για να αποκτήσουν φωνή

Πάνω απο 100 δενδροκαλλιεργητές της Αγιάς Λάρισας προχώρησαν στην εκλογή της πρώτης διοίκησης του Συλλόγου Δενδροκαλλιεργητών της επαρχίας, με στόχο να αποκτήσουν φωνή και να υπάρξει ένα όργανο που θα αγωνίζεται για την επίλυση των οξυμένων προβλημάτων τους.

Να σημειωθεί ότι οι δενδροκαλλιέργειες στην επαρχία Αγιάς είναι αρκετά διαδεδομένες, ενώ τα προϊόντα τους, μήλα, κάστανα και κεράσια, είναι ξακουστά και εκτός συνόρων. Μετά τις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν, συγκροτήθηκε το σώμα, το οποίο έχει ως εξής: Πρόεδρος Μιχάλης Ζιούλης, αντιπρόεδρος Απόστολος Καφετσούλης, μέλη Θωμάς Σιμούλης, Βασίλης Ντελής, Παντ. Κουτσογιάννης, αναπληρωματικοί Αντώνης Ρέπος, Ηλίας Τσιάρας.

Σύμφωνα με τους διοικούντες τον σύλλογο, «πρόθεσή μας είναι να ξεκινήσουμε άμεσα επαφές με τοπικούς φορείς, αλλά και με τις αρμόδιες υπηρεσίες, ώστε να λυθεί το οξύτατο πρόβλημα της απασχόλησης αλλοδαπών εργατών γης και να μην ξαναζήσουμε την περσινή εμπειρία, όταν κινδύνεψαν τα προϊόντα μας να μείνουν ασυγκόμιστα, ελλείψει εργατικών χεριών. Δυστυχώς, η λύση που προτείνεται με Πακιστανούς και εργάτες από το Μπαγκλαντές δεν είναι η κατάλληλη, διότι οι άνθρωποι αυτοί δεν γνωρίζουν τη δουλειά. Οι Αλβανοί είναι η καλύτερη λύση και από αυτήν τη χώρα θα πρέπει να αναζητηθεί η βέλτιστη και νόμιμη λύση», υποστηρίζουν.

Διευκρινίζουν πως δεν θα λειτουργήσουν ανταγωνιστικά, μα συνεπικουρικά στους ήδη ενεργούς συνεταιρισμούς, οι οποίοι, όπως είναι φυσικό, εστιάζουν την προσοχή τους στην εμπορία των προϊόντων και όχι σε λειτουργικά-οικονομικά ζητήματα των παραγωγών.